Вівторок, 16 листопада 2021 10:49

Представили новий комерційний електрофургон із польським дизайном

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, електромобільний стартап Hiperon Motors анонсував комерційний фургон з вельми цікавими характеристиками та дизайном

Hiperon Motors належить до загадкових стартапів на кшталт Alpha Motor Corporation. Польська дизайн-студія One One Lab, яка працювала над фургоном Hiperon Carrier, стверджує, що Hiperon Motors — азіатська компанія, що спеціалізується на комерційних електромобілях.

Власний сайт цієї компанії запрацював лише щойно, і на ньому немає ні історії походження, ні розділу для інвесторів, який має більшість стартапів. Тобто, Hiperon Motors поки що не хоче нічого про себе повідомляти, але при цьому вже найближчими місяцями має намір вивести на ринок сімейство комерційних електромобілів.

Продавати їх планується в Китаї, Європі та Північній Америці. Hiperon Motors не слід плутати з каліфорнійським стартапом Hyperion Motors, який хоче випускати водневий гіперкар XP-1.

Польські дизайнери наділили Hiperon Carrier зовнішністю в дусі концепткара Porsche Vision Renndienst зразка 2018 року, ось тільки Carrier значно більший.

За розмірами Hiperon Carrier знаходиться поміж однотонними фургонами типу VW Transporter та середньорозмірними фургонами типу VW Crafter: габаритна довжина – 5660 мм, ширина – 2000 мм, висота – 2010 мм, колісна база – 3740 мм.

Але за вантажопідйомныстю (995 кг) Carrier все ж таки ближчий до VW Transporter. Сайт Hiperon Motors повідомляє, що Carrier буде забезпечений електричною силовою установкою потужністю 269 к.с. та батареєю ємністю 75 кВт·год, повного заряду якої вистачить на 320 км пробігу. Інших технічних даних поки що немає.

Початкова версія Carrier Basic з подушками безпеки (кількість не вказано), круїз-контролем, підігрівом крісла водія, 13-дюймовим мультимедійним екраном, навігаційною системою, камерою заднього виду та системою моніторингу сліпих зон оцінена в 49 тисяч доларів.

Версія Carrier Pro за 62 000 доларів доповнена адаптивним круїз-контролем, підігрівом всіх передніх сидінь (пасажирське крісло, судячи з картинки, двомісне), підігрівом керма та підсклянників, електроприводом регулювань крісла водія, системою безключового доступу, датчиком дощу, датчиком дощу -дюймовим мультимедійним екраном та бездротовою зарядкою для смартфона.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, буде в сімействі і 12-місний мінівен на базі фургона - очевидно, з найбільшим цінником.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: