Четвер, 11 листопада 2021 09:40

Scania розробляє 80-тонний електричний лісовоз

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Scania та SCA розробляють перший у світі 80-тонний лісовоз з акумуляторним електроприводом

Виробник вантажівок та автобусів Scania та шведська компанія SCA, один з провідних європейських гравців лісового бізнесу та паперової продукції, розпочали спільну розробку першого у світі електричного лісовозу повною масою до 80 тонн.

Scania і SCA прагнуть довести, що на великовантажному електротранспорті можна їздити на великі відстані, пропонуючи нову вантажівку з акумуляторною батареєю, повна маса якої становить до 64 тонн на дорогах загального користування та 80 тонн на приватних дорогах.

Починаючи з 2022 року нова електрична вантажівка буде тестуватися під час перевезення деревини у шведському регіоні Вестерботтен між терміналом компанії SCA у Гімонес та її паперовою фабрикою в Обболі за межами Умео.

Для SCA, найбільшого приватного лісовласника в Європі та виробника пиломатеріалів, пакувальних матеріалів та целюлози, електрифікація автомобільного транспорту є важливою частиною роботи щодо зниження його впливу на навколишнє середовище.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, щорічно SCA транспортує близько 8,5 млн. кубометрів деревини в промисловість, використовуючи 265 лісовозів у співпраці з 87 підрядниками з транспортування вантажів.

 




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: