Середа, 27 жовтня 2021 14:52

Tatra представила одну із найдовших вантажівок у Європі

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, чеська сталеварна компанія LIBERTY Ostrava нещодавно стала власником однієї з найдовших вантажівок у Європі, довжина якої перевищує 25 метрів

Представлений автомобіль TATRA FORCE T 815-7 (14×8) має довжину 25,3 м, що робить його найдовшим транспортним засобом за всю історію марки TATRA. Це дійсно довжини 25,3 м єдиної конструкції, без будь-якого причепа, напівпричепа чи системи зчленування.

Ця вантажівка призначена для експлуатації поза дорогами загального користування та для перевезення 24-метрових прутків по території сталеливарного комбінату.

Потреба у цьому спеціальному та пролонгованому транспортному засобі виникла у чеських сталеварів після того, як на початку 2020 року було прийнято рішення перенести різьбове оздоблення сталевих стрижнів із заводу в Люксембурзі на підприємство в Остраві.

Витрати на створення подовженого вантажівки, і навіть придбання спецінструменту стали частиною інвестпроекту у вигляді 3,3 мільйона євро.

«Прутки з довжиною 24,2 м, давно прокочуються на стані середнього перерізу. Тепер ми можемо додатково обробити їх у нашому сервісному центрі. Для цього ми замовили унікальний транспортний засіб, який здійснюватиме доставку деталей від прокатного стану до обробних верстатів.

Робити це на стандартних вантажівках, які можуть перевозити тільки максимальний розмір 13,6 м, неможливо. Далі, як і раніше, кінцева продукція надсилатиметься споживачам на залізничних вагонах», — пояснив керівник Сервісного центру Остравського заводу LIBERTY Ostrava Павло Сучанек.

Унікальний автомобіль оснащений 12,6-літровим, 8-циліндровим двигуном Tatra T3C - 928 (Євро-3) потужністю 300 кВт (408 к. с.) та 6-ступінчастою автоматичною коробкою передач Allison 4500. Всі вузли приводу були встановлені на шасі з пневматичною підвіскою, а спеціальний вантажний майданчик зі знімними стійками опинився над кабіною водія.

Партнер проекту – компанія Ipex додала додаткову вісь до оригінального 6-вісного шасі Tatra Force. Чеський автовиробник час від часу випускає такі довгоміри, які переважно купують гірничодобувні підприємства.

Слід додати і про відмінну маневреність цього транспортного засобу, яка досягається завдяки двом переднім та трьом останнім керованим осям. Водій також має у своєму розпорядженні відносно нормальне робоче місце, оскільки тут використана двомісна кабіна із серії Tatra Force. У ній встановлений автономний обігрівач та кондиціонер повітря.

До оснащення автомобіля також входять шини Michelin 445/65 R22,5, Michelin 13 R22,5 та 420-літровий паливний бак.

Споряджена маса семивісної вантажівки становить 22 480 кг, а її вантажопідйомність досягає 48 520 кг. Габаритні розміри TATRA FORCE T 815-7 (14×8) Довжина: 25 300 мм; Ширина: 2550 мм; Висота: 3530 мм.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, максимальна швидкість транспортного засобу не перевищує 60 км/год.

 

 

 

 




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: