Вівторок, 07 вересня 2021 17:02

МАЗ готується до випуску безпілотних автобусів

Подробицями проекту поділився начальник управління головного конструктора автоматизованих систем, телематики та мехатроніки МАЗ Андрій Савчиць – передає SpecMachinery.com.ua.

«Завдання стоїть не просто налагодити випуск, а зробити це з високою локалізацією в Білорусі, щоб максимально збирати техніку на тих вузлах, які виробляються у нас в країні», - розповів Андрій Савчиць.

За його словами, у виробництві безпілотників будуть активно використовувати вже добре відомі моделі автобусів, а перший безпілотний електробус на дорогах Білорусі з'явиться вже в наступному році – передає SpecMachinery.com.ua.

На першому етапі нова техніка буде працювати під наглядом оператора.

«У безпілотного електробуса буде ступінь автоматизації, напевно, не більше 4 на першому етапі, тому що потрібно машину навчити їздити. Спочатку це буде роз'їзд з водієм, тобто повинен бути пілот, який навчить машину самостійно їздити», - пояснив конструктор.

За його словами, безпілотний автомобільний транспорт буде не тільки перевозити пасажирів у населених пунктах, а й виконувати міжміські рейси.

«Зараз вирішується питання по організації якоїсь ділянки доріг в Республіці Білорусь, на якій буде допускатися експлуатація безпілотного транспорту. І поступово функції з управління будуть перекладатися на автоматику», - зазначив Андрій Савчиць.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: