Четвер, 12 серпня 2021 15:45

General Motors анонсувала електрофургон та водневу вантажівку під маркою Chevrolet

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, на початку цього року корпорація General Motors представила свій новий комерційний бренд BrightDrop і його першу модель - електричний фургон EV600 на платформі Ultium.

Тепер анонсовані ще дві «зелені» комерційні новинки. Одна з них буде представлена ​​під маркою Chevrolet, друга, швидше за все, теж.

BrightDrop - це не просто нова марка електромобілів, а нова бізнес-структура в складі GM, яка пропонує комплексні логістичні послуги споживачу. Однакйти з традиційного комерційного сегменту GM, зрозуміло, не збирається і готує для нього окремі електричні новинки.

Перша новинка - це електрична заміна популярного в США фургона Chevrolet Express, який без істотних змін випускається аж з 1995 року!

Минулого року Express отримав новий бензиновий двигун V8. Зараз Chevrolet Express займає друге місце в сегменті після лідера Ford Transit.

Конкурент «е-транзиту» від GM, як і BrightDrop EV600, базується на платформі Ultium, завдяки чому, ймовірно, запропонує привабливі технічні характеристики (перш за все, більшу дальність ходу на одній зарядці), але при цьому напевно матиме більш традиційний і привабливий у порівнянні з EV600 дизайн.

Дата дебюту електричного фургона Chevrolet поки не названа. Своєю чергою серійний BrightDrop EV600 (на початку року показали прототип) дебютує до кінця цього року, а його масове виробництво роз почнеться в листопаді 2022 року.

Друга екологічно чиста комерційна новинка GM - це середньотоннажна вантажівка (повна маса від 4,5 до 11,8 т за американською класифікацією), яка буде оснащена гібридною силовою установкою, але без ДВС.

Мова про схему гібридного електроживлення, яку вже взяли на озброєння в Європі Stellantis і Renault, тобто про поєднання водневих паливних елементів з досить ємною літій-іонною батареєю.

Комбінований запас ходу у таких машин виходить порівнянним з запасом ходу аналогів з ДВС. General Motors планує встановлювати на новинку власні електрохімічні генератори Hydrotec, над якими разом з Honda працює вже кілька років.

Під якою маркою буде представлений водневий вантажівка, поки невідомо, але, швидше за все, це буде електрична альтернатива сімейства Chevrolet Silverado 4500/5500/6500.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, легкий електричний Silverado теж буде - його GM анонсувала в квітні, виробництво розпочнеться в кінці 2022 року на заводі Factory Zero в Детройті.

 

 




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: