Вівторок, 03 серпня 2021 09:40

Volvo Trucks представляє шість моделей електровантажівок

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, серійне виробництво нових важких акумуляторних електричних тягачів намічено на другу половину 2022 року, а вантажівок - на початок 2023 року.

Сьогодні європейським покупцям стали доступні шість моделей нових акумуляторних електрогрузовіков Volvo Trucks.

Сюди входять: Volvo FH Electric для приміських і міжміських перевезень, універсальна вантажівка Volvo FM Electric для важких місцевих і регіональних перевезень, Volvo FMX Electric для будівництва, Volvo FE Electric для місцевих перевезень і управління відходами, а також Volvo FL Electric для місцевих і міських перевезень.

До цього, в загальний діапазон електричних пропозицій Volvo Trucks варто додати модель Volvo VNR Electric, але вона призначена для ринку Північної Америки.

Нові великовантажні автомобілі для регіональних перевезень і будівництва мають повну масу до 44 тонн і поставляються з двома варіантами висоти шасі, з колісною базою вiд 3800 до 6700 мм і з поєднанням двох-, трьох- або чотиривісних комбінацій.

Три електродвигуна працюють в парі із перевіреною коробкою передач I-Shift з унікальною новою стратегією перемикання, оптимізованою для роботи на електричній тязі.

Сукупно двигуни з комбінованою потужністю 490 кВт (666 к.с.) і коробка передач I-Shift, що забезпечує їм крутний момент до 28 000 Нм, утворюють потужний електропривод, який забезпечує неперевершену керованість з високим ККД.

Для ВВП існує три різні варіанти, що відповідають різним потребам клієнтів: електричний (40 кВт), електромеханічний (70 кВт) і навісний редуктор (150 кВт).

У нових акумуляторах з високою щільністю енергії, збірка яких буде налагоджена на одному з виробничих підприємств Volvo, використовується технологія літій-іонних елементів останнього покоління.

Електрична вантажівка з шістьма акумуляторними батареями має номінальну потужність 540 кВтч, що забезпечує фактичний запас ходу до 300 км.

Вантажівки пропонують два варіанти зарядки: зарядка змінним струмом до 43 кВт, яка ідеально підходить для нічного зарядки, або набагато більш швидка зарядка постійним струмом до 250 кВт. Це дуже корисно, наприклад, при перемиканні передач або зарядці вантажівки під час обідньої перерви, щоб збільшити запас ходу.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, зарядний пристрій постійного струму потужністю 250 кВт дозволяє зарядити до 80 відсотків ємності акумулятора менше ніж за 90 хвилин, що є ідеальним часом, на який впливають температура зовнішнього повітря, типу зарядного обладнання, технічні характеристики автомобіля та ін.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: