Понеділок, 12 липня 2021 14:08

У Scania і MAN будуть ідентичні двигуни

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, у листопаді компанія Scania представить абсолютно нову лінійку 13-літрових двигунів. Вони замінять існуючі агрегати в діапазоні потужностей від 370 до 540 к. с.

Перше, що було оголошено, що нові 13-літрові двигуни Scania також почнуть встановлювати у вантажівках MAN. Це і є основна ідея оптимізації витрат, яку виношував концерн Volkswagen. Тобто у вантажівок різних марок буде загальна гама двигунів, однак, впровадження цього рішення буде реалізовано поетапно.

Отже, Scania, як уже вказувалося, презентує нові мотори в листопаді 2021 року, а навесні 2022 року стартує серійне виробництво. А ось MAN почне використовувати ці мотори тільки через два роки - на початку 2024 року.

Вони будуть поступово впроваджуватися в модельний ряд, замінюючи при цьому існуючі двигуни з Мюнхена. Таким чином, повна уніфікація моторної гами Scania і MAN займе близько 3-4 років.

Але на цьому анонси Traton Group не закінчуються. Керівництво Volkswagen також уточнило, що концерн збирається в подальшому повністю відмовитися від розробки дизельних двигунів.

Ця нова 13-літрова гамма стане останнім дизелем, який буде розроблений мотористами Volkswagen. Надалі все буде сфокусовано лише на електроприводах: батарейних і водневих.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, до 2025 року на ці цілі буде витрачено 1,6 млрд євро. Тут доречно додати, що керівництво Volkswagen вважають, що за декілька років електромобілі стануть дешевшими своїх дизельних аналогів.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: