Субота, 10 липня 2021 11:26

Вантажівки MAN отримали корисні оновлення

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, зокрема, це система Optiview, яка замінить дзеркала заднього огляду камерами та моніторами.

Під час презентації нових вантажівок MAN TGX, TGS, TGM та TGL, що відбувалася в лютому 2020 року представники виробника натякнули, що вони тестують систему камер.

Сьогодні її вже представили. Новітня система MAN Optiview, має набір камер, які повністю замінюють дзеркала. Технологія включає додаткову камеру, яка дозволяє також прибрати переднє дзеркало, розташоване прямо над дверима.

Цікаво, що розмір лівого дисплея відрізняється від правого. Найближчий до водія монітор має розмір 12 дюймів, а той, який встановлений з боку пасажира буде 15-дюймовим. З жовтня 2021 року замовники вже зможуть придбати вантажівки, оснащені системою MAN Optiview.

Окрім безкамерної опції в MAN з'явиться додаток у вигляді системи CruiseAssist. Вона частково схожа автопілот, що дозволяє автоматизувати керування транспортним засобом під час руху вперед і на пологих поворотах.

Також CruiseAssist зможе працювати в пробках, самостійно впоруючись із коректним управлінням вантажівкою.

З'явиться і система запобігання зіткненням, яка допоможе безпечно змінювати смугу руху. При виконанні цього маневру радар буде відслідковувати «чистоту» займаної смуги. І в разі виявлення транспортного засобу, що наближається, система автоматично зреагує, і «поверне» вантажівку на попередню смугу руху.

Також будуть «урізані» оберти найбільш популярного двигуна D26 з об'ємом 12,4 літри. На практиці це має забезпечити зниження витрати палива.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, окрім цього можна буде оновлювати програмне забезпечення двигунапричому віддалено по бездротовій мережі. Таким чином, перепрограмування електронного контролера мотора в залежності від маршруту руху, завантаження і якості дорожнього покриття, стане швидким і зручним.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: