Середа, 07 липня 2021 15:24

Mercedes-Benz Trucks вивела на ринок преміальний тягач Actros L

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, ця модель встановлює нові стандарти в преміальному сегменті для вантажівок для перевезення на далекі відстані.

Actros L - найбільша і найкращеоснащена серійна модель в серії - пропонує безліч функцій і деталей обладнання для комфортного водіння, комфортного життя і ефективної роботи.

Після запуску двох нових моделей в 2021 році - Actros F з акцентом на функціональність і обмеженого випуску Actros Edition 2, Mercedes-Benz Trucks представляє Actros L, найбільший і найбільш оснащений з цієї успішної модельної серії.

Цю вантажівку великої вантажопідйомності зі звичайним дизельним силовим агрегатом можна буде замовити по всій Європі з 1 липня 2021 року, а виробництво почнеться в листопаді 2021 року.

Кабіна водія із рівною підлогою в варіантах StreamSpace, BigSpace і GigaSpace має ширину 2,5 метра і забезпечує винятково просторий інтер'єр. Поліпшена шумоізоляція і теплоізоляція кабіни стримують небажаний шум.

Сидіння було опущено на 40 мм для більш розслабленого водіння і комфортного огляду дороги. Пропоновані в якості опції нові світлодіодні основні фари мають більш високу інтенсивність світла, аніж ксенонові фари, і забезпечують відмінне освітлення.

Для підвищення комфорту і зручності водія використовуються різні деталі обладнання, в тому числі стильні чохли на сидіння, нова обшивка дверей, зручний матрац з верхом товщиною 45 мм і приємна на дотик задня панель кабіни в зоні спального місця.

Випускаючи Actros L, Mercedes-Benz Trucks систематично прагне зробити дорожній рух максимально безпечним за рахунок використання систем активної безпеки, і тим самим робить ще один крок до реалізації свого бачення безаварійного водіння.

Про це свідчать не тільки асистент утримання смуги руху, асистент контролю наближення і MirrorCam, які замінюють основні і ширококутні дзеркала заднього виду, але і безліч інших функцій безпеки.

Наприклад, для Actros L додатково доступна система Mercedes-Benz Sideguard Assist S1X, яка, в порівнянні з попередньою системою S1R, оснащена додатковою функцією, яка потенційно може врятувати життя.

Ця нова система, яка називається Active Sideguard Assist, більше не просто попереджає водія про рухомих пішоходів або велосипедистів з боку другого водія. Якщо водій потім не може вчасно відреагувати на попередження, він тепер може ініціювати автоматичне відключення для зупинки автомобіля.

Active Sideguard Assist може розпізнати необхідність такого маневру при гальмуванні і, в ідеальному випадку, запобігти можливому зіткненню.

Ще одним варіантом оснащення Actros L є система Active Drive Assist другого покоління (ADA 2). При певних умовах система активно допомагає водієві в поздовжньому і поперечному веденні вантажівки і може автоматично підтримувати відстань до переднього автомобіля.

Крім того, ADA 2 включає в себе підфункцію Emergency Stop Assist, яка може ініціювати аварійну зупинку, якщо водій більше не керує рульовим колесом, незважаючи на візуальні і звукові попередження.

Actros L також в стандартній комплектації оснащується Active Brake Assist 5 (ABA 5) з функцією розпізнавання пішоходів. Ця система може допомогти уникнути нещасних випадків, коли через відволікання водія, занадто короткої відстані або невідповідної швидкості вантажівка ризикує зіткнутися з чимось на дорозі.

У поєднанні з цими допоміжними системами вражає інтелектуальний круїз-контроль і система управління трансмісією Predictive Powertrain Control (PPC). Система може враховувати топографію, напрям дороги та дорожні знаки в певних ситуаціях.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, за допомогою PPC останнє покоління Actros споживає до трьох відсотків менше дизельного палива на швидкісних і автомагістралях. Новий дисплей Eco-Support в Multimedia Cockpit Interactive допомагає водієві вибрати максимально економний стиль водіння.

Нагадаємо, що ознайомитися із перевагами нових вантажних автомобілів Mercedes-Benz можна завітавши до ПрАТ «АТП «Атлант», офіційного дилера Mercedes-Benz в Україні.

 

 




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: