Понеділок, 07 червня 2021 12:29

Представили дизель-водневу вантажівку Lenoir

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, компанія CMB.TECH відкриває першу в світі мультимодальну станцію заправки воднем та абсолютно нову дизель-водневу вантажівку Lenoir

В Бельгії була відкрита станція заправки Н2, де воднем зможуть заправлятися річкові судна, вантажівки, автобуси, трейлери і легкові автомобілі.

Поруч зі станцією побудований електролізер, що виробляє водень, за «зеленою» технологією.

На додаток до нової станції, CMB.TECH презентує свою нову дизель-водневу вантажівку під назвою Lenoir. Новинка розроблялася в співпраці з фахівцями компаній Ekinetix, Balast Nedam Industriebouw, Alpha, Engineering, Maximator і Cummins.

Двохпаливна вантажівка, як повідомляється, має порівняну із дизельним аналогом ціну, та при цьому вона більш економічна та екологічна. Цікаво, що Lenoir - це символічна назва, яка відсилає до бельгійського винахідника Етьєна Ленуара, який в 1860 році створив перший двигун на водні.

Оскільки Н2 згорає в 10 разів швидше, аніж звичайна «солярка», то перед використанням попередньо створюється дизель-водневий коктейль. Після того, як він потрапляє в камеру згоряння, відбувається більш швидка реакція займання, і вся паливна суміш повністю згоряє.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, в результаті зростає потужність двигуна, скорочується кількість шкідливих викидів, і підвищується паливна ефективність, приблизно на 10%.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: