П'ятниця, 09 квітня 2021 16:17

Mercedes-Benz Truck оновив системи автоматичного гальмування

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, з червня 2021 року для вантажівок Mercedes-Benz будуть доступні оновлені системи автоматичного гальмування і зупинки - Active Sideguard Assist і Active Drive Assist 2.

Система автоматичного гальмування Sideguard Assist (S1R) від Mercedes-Benz на ринку з 2016 року. Вона доступна для багатьох варіантів моделей Actros, Arocs і Econic.

Sideguard Assist попереджає водія під час повороту праворуч, якщо система розпізнає, наприклад, пішохода або велосипедиста в зоні спостереження.

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, з червня 2021 року Sideguard Assist буде замінений на більшості моделей Actros і Arocs новим Active Sideguard Assist (S1X), оснащеним додатковою функцією. Система зможе не тільки попереджати водія про рух пішоходів або велосипедистів, але також зможе ініціювати гальмування на швидкості повороту до 20 км/г.

За інформацією компанії, Mercedes-Benz Trucks - перший виробник вантажівок в світі, що пропонує таку систему з функцією активного гальмування.

На заміну другий системі Active Drive Assist (ADA) - приходить Active Drive Assist 2 з функцією аварійної зупинки.

Система може автоматично підтримувати відстань до автомобіля попереду, пригальмовувати, прискорюватися, а також управляти кермом.

ADA 2 новітнього покоління, доступна з червня 2021 року, крім того здатна ініціювати аварійну зупинку, якщо виявить, що водій не брав активної участі в процесі водіння протягом тривалого періоду часу, наприклад, через проблеми зі здоров'ям.

Спочатку система просить водія за допомогою візуальних і звукових сигналів покласти руки на кермо. Але якщо він не реагує 60 секунд навіть після кількох попереджень, система зупинить автомобіль на смузі руху, включить аварійний сигнал і розблокує двері для безперешкодного доступу медиків.

Нагадаємо, що ознайомитися із перевагами нових автомобілів Mercedes-Benz можна, завітавши до ПрАТ «АТП «Атлант», офіційного дилера Mercedes-Benz в Україні.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: