Понеділок, 28 грудня 2020 15:24

В Україні реалізується рекордна партія вантажівок Mercedes-Benz

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, у Києві відбулася урочиста передача в експлуатацію першої частини з великої партії самоскидів Mercedes-Benz Arocs.

Машини були передані офіційним дилером Mercedes-Benz в Україні компанією ПрАТ «АТП «Атлант» підрозділу фінансово-промислової групи «Альтком» ТОВ «Альткомавтотранс» – повідомляє SpecMachinery.com.ua. Перша партія склала п’ять самоскидів, всього ж у 2021 році група «Альтком» запланувала придбати близько 100 одиниць техніки Mercedes-Benz з різними типами кузовів.

Mercedes-Benz Arocs

Нагадаємо, група компаній «Альтком» вже давно займається будівництвом доріг в Україні, Середній Азії, Грузії, тощо. Знайомство з Mercedes-Benz започаткувалось ще у 2005 році, коли Група придбала у «АТП Атлант» велику партію вантажівок, і з того часу у компаній склалися міцні відносини. Наразі настав час чергового оновлення і розширення автопарку.

Mercedes-Benz Arocs

Нові Mercedes-Benz Arocs 4142K (8х4/4) замовлені фахівцями «Альткомавтотранс» для перевезення сипучих матеріалів, асфальтобетону, асфальту, щебеню, піску - взагалі усіх необхідних матеріалів для будівництва доріг; а також для надання логістичних послуг.

Mercedes-Benz Arocs

При повній масі в 41,8 т, самоскид може перевозити 25 т вантажу об'ємом до 17 м3. Машина оснащена кузовом фірми Meiller Kipper P436 Halfpipe («напівтруби») з бортом S1. Кузов виконаний з високолегованої зносостійкої сталі і захищений спеціальним зносостійким покриттям. Крім того, встановлено тент на тросах і задній відбійник, що складається, який дуже зручний при роботі з асфальтоукладачем.

Mercedes-Benz Arocs

Mercedes-Benz Arocs

Mercedes-Benz Arocs 4142K приводиться в рух рядним шестициліндровим дизелем OM471 (12,8 літрів, 421 к.с. при 2100 об/хв) Євро 5 з повітрозабірником, винесеним на дах кабіни, що продовжує життя повітряного фільтру в умовах підвищеної запиленості. Паливний фільтр - з підігрівом відділювача вологи.

Mercedes-Benz Arocs

Разом з двигуном працює автоматизована коробку  передач Mercedes PowerShift 3 з двома зчепленнями і системою охолодження. Два задніх ведучих моста оснащені блокуванням міжколісних і міжосьового диференціалів, що підвищує прохідність при роботі на ґрунтових дорогах.

Mercedes-Benz Arocs

Крім того, максимально збільшено кліренс (250-300 мм), а машина відрізняється оптимальними кутами з'їзду і в'їзду в 25 градусів. Встановлена ресорна підвіска та барабанні гальма на всіх колесах, які краще працюють у бруді. АБС – можна відключити.

Mercedes-Benz Arocs

Mercedes-Benz Arocs

Ресурс гальмівних колодок економить моторне гальмо: його потужність майже дорівнює потужності самого двигуна. Доречи, моторне гальмо за бажанням водія може працювати до повної зупинки самоскида.

Mercedes-Benz Arocs

Чому в «Альтком» продовжують обирати саме Mercedes-Benz – кореспондентам SpecMachinery.com.ua розповів Юрій Кравцов, директор «Альткомавтотранс»: «Більшу частину  нашого автопарку складають автомобілі марки Mercedes-Benz, які зарекомендували себе з найкращого боку. Вони надійні, економічні в експлуатації, мають великий ресурс. Середній пробіг 800-900 тис. км, причому машини часто працюють цілодобово! Крім того, у нас є своя сервісна служба і хороші відносини з постачальником комплектуючих «АТП Атлант».

Всі Arocs з представленої партії оснащені кабіною S ClassicSpace з посиленою конструкцією, додатковою теплоізоляцією і системою опалення за рахунок залишкового тепла двигуна. Водієві тепло під час очікування завантаження, і при цьому ще й пальне економиться. Всередині передбачений пнемопістолет для прибирання.

Mercedes-Benz Arocs

Фари і ліхтарі захищені металевими ґратами. Крила - пластикові, які на відміну від сталевих не іржавіють і не вимагають фарбування.

Mercedes-Benz Arocs

Mercedes-Benz Arocs

Як розповів заступник генерального директора по торгівлі автомобілями «АТП Атлант» Андрій Мислін: «Arocs - це найпопулярніша машина для будівельної галузі в Європі. При цьому вона і найнадійніша. Доказом тому служить наша гарантія на силову лінію в 3 роки або 250 тис. км. Такої гарантії немає ні у кого з наших конкурентів. Крім того, техніка Mercedes-Benz дуже вигідна в експлуатації. І тут мова йде не тільки про економічність моторів. Висока надійність - це мінімальна кількість простоїв, кожен з яких може обійтися в 1 тис. євро в день. А ще варто відзначити, що ТО проводиться раз в 80 тис. км, а це практично середньорічний пробіг такої машини. При цьому ніяких проміжних робіт Mercedes-Benz не регламентує. Тому ми впевнені в надійності нашої техніки». Так само він додав, що машини були придбані в лізинг за допомогою партнера, банку ПУМБ.

Ця партія з п'яти автомобілів - лише «перша ластівка». Уже підписано контракт на поставку ще партії такої ж техніки в кількості шести одиниць наприкінці зими. А всього планується закупити 30-40 таких же автомобілів.

Mercedes-Benz Arocs

Всього ж у 2021 році група «Альтком» запланувала придбати близько 100 одиниць техніки Mercedes-Benz з різними типами кузовів.

Mercedes-Benz Arocs

Нагадаємо, що ознайомитися із перевагами нових вантажних автомобілів Mercedes-Benz можна завітавши до ПрАТ «АТП «Атлант», офіційного дилера Mercedes-Benz в Україні.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: