Вівторок, 07 липня 2020 10:27

Експерти TÜV підтвердили економічність вантажівок MAN

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, експерти німецької організації провели свої випробування і підтвердили дані виробника.

У лютому компанія MAN представила нове покоління вантажівок. Головними пріоритетами інженерів компанії стали зручність для водія, нові принципи управління і паливна ефективність. Перероблений силовий агрегат, поліпшена аеродинаміка і система MAN EfficientCruise дозволяють заощадити до 8,2% палива в порівнянні з попередніми поколіннями вантажівок. Тепер ця цифра підтверджена випробуваннями німецької експертної організації TÜV Süd.

В ході випробувань тягач MAN TGX 18.470 Euro 6d подолав 684 кілометри і витратив на 8,2% менше палива, ніж його попередник, MAN TGX 18.460 Euro 6c. Випробування проводилися на автомагістралях і регіональних дорогах протяжністю 342 кілометри, які вантажівки пройшли в обидва боки.

Щоб гарантувати чистоту експерименту, тестові автомобілі пройшли заїзди, змінюючи причіп і водія. Дорожнє покриття було вибрано відповідно до покриттям 90% доріг, по яких здійснюються магістральні перевезення в Європі. Таким чином, випробування TÜV підтверджують цифри, заявлені MAN.

Силова лінія оптимізована не тільки за рахунок економічного двигуна класу Euro 6d, але і нового ведучого моста з гіпоїдною головною передачею зі збільшеним до 2,31 передавальним відношенням. У двигуні D26 Euro 6d, застосовані: одноступінчатий турбокомпресор і знижена, у порівнянні з попередником, система рециркуляцією вихлопних газів. Він також має збільшену термодинамічну ефективність. Новий міст, коробка передач MAN TipMatic, а також двигун D26 Euro 6d вносять свій внесок в загальну економію палива.

Крім силової лінії, значне зниження витрати палива забезпечується за рахунок GPS круїз-контролю MAN EfficientCruise. Наприклад, функція «активного руху накатом», яка підтримує двигун в найбільш оптимальному режимі роботи, перемикаючись між розгоном і рухом накатом на горизонтальній ділянці дороги, економлячи паливо.

На додаток до нових трансмісії, двигуна і системи MAN EfficientCruise заощадити паливо в новому поколінні вантажівок MAN допомагає нова аеродинаміка. Наприклад, більш вузькі дзеркала заднього виду зменшують площу лобової поверхні, а нові повітрозабірники направляють потоки повітря до радіатора і під кабіну.

Дослідження TÜV підтверджують, що нове покоління вантажівок MAN може економити до 8,2% палива, якщо водій знає принципи роботи з інноваційними системами та розуміє, як їх використовувати. MAN пропонує цифрові сервіси для цієї мети. Кожний транспортний засіб вже в базовій комплектації обладнано системою MAN Essentials, за допомогою якої проводиться аналітика основних показників водіння.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: