Неділя, 12 липня 2020 20:24

Вантажівки DAF отримали модернізовану систему безпеки

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, нова система здатна повністю автономно застосовувати екстрене гальмування для уникнення зіткнення.

Компанія DAF Trucks представила автоматичну систему екстреного гальмування AEBS третього покоління. Як повідомляє прес-служба компанії, система AEBS-3 здатна повністю автономно застосовувати екстрене гальмування для захисту від зіткнення як з нерухомими, так і з рухомими транспортними засобами при швидкості до 80 км/год. Працює вона в парі з адаптивним круїз-контролем (ACC) та системою попередження про лобове зіткнення (FCW).

В основі нової версії системи - високоточний подвійний радар з 16 антенами ближньої та далекої дії; в системі минулого покоління таких радарів було сім. Крім того, в роботі системи використовується датчик далекого діапазону з максимальною дальністю до 250 метрів (раніше - 200 м); кут огляду в ближньому діапазоні складає 120 градусів (раніше - 50 градусів), що дозволяє передбачати необхідність втручання системи на більш ранньому етапі.

При виявленні небезпеки система спершу подає водієві сигнали про необхідність вжити заходів за допомогою звукових, візуальних і тактильних попереджень (останні здійснюються за допомогою коротких гальмівних імпульсів). Якщо водій не реагує - система автоматично задіє екстрене гальмування і може сповільнити автомобіль аж до повної зупинки; це дозволяє або уникнути зіткнення, або пом'якшити його наслідки.

AEBS-3 входить наразі в стандартну комплектацію всіх автомобілів DAF серій LF, CF і XF.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: