П'ятниця, 14 лютого 2020 20:30

Легендарний всюдихід від Mercedes-Benz побив рекорд висоти

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, вантажівка Unimog перевершила рекорд висоти підйому, встановлений раніше Mercedes-Benz Zetros.

Відома у всьому світі протягом 70 років вантажівка-всюдихід Unimog від Mercedes-Benz побила світовий рекорд висоти підйому колісних транспортних засобів над рівнем моря, підкоривши планку 6694 метрів.

Мета була досягнута при самостійному підйомі двох вантажівок Unimog U 5023 для проведення робіт на Охос-де-Саладо в Чилі, найвищому вулкані в світі (6893 м).

Завдання експедиції, що включає 10 осіб і обладнання, полягала в установці аварійних радіоблоків в різних таборах на вершині вулкану.

Після того, як експедиційна команда дісталася до останнього табору на висоті 6100 м і завершила встановлення аварійного радіопристрою, одна з позашляхових вантажівок Unimog U 5023 продовжила рух до рівня 6694 м.

Експедиційні вантажопасажирські вантажівки Unimog U 5023 останнього покоління були оснащені спеціальними шинами, потужними лебідками і спеціальними кузовами з перемінним балансом по центру або гравітації, розробленими інженерами моделі Unimog і компанії AS Söder.

Варто зазначити, що попередній рекорд руху автомобіля до найвищої точки також належав Mercedes-Benz – в 2014 році в Чилі його встановила вантажівка Zetros.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: