Неділя, 09 лютого 2020 20:20

Mercedes-Benz готує нову модель під назвою eEconic

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, на тлі триваючих випробувань електричної версії тягача Actros німецька компанія Daimler анонсувала початок випробувань ще одного електрогрузовіка.

Як повідомили днями в вантажному підрозділі Daimler, клієнтські випробування нової моделі, що отримала назву Mercedes-Benz eEconic, почнуться в 2021 році.

Створена на базі тягача eActros (призначеного для важкої дистрибуції) вантажівка призначена для муніципального використання. Спочатку eEconic буде пропонуватися в конфігурації 6×2 і специфікації для збору і перевезення відходів.

«Окремі клієнти будуть тестувати автомобілі на предмет їх повсякденної практичності в реальних умовах. Досвід, отриманий в ході тестування клієнтами, буде врахований при запуску серійного виробництва eEconic, яке має розпочатися в 2022 році», - прокоментував представник автовиробника.

Як і інші вантажівки на електроприводі, нову модель відрізнятиме мінімальний рівень шуму і шкідливих викидів. На думку німецького автоконцерну, eEconic буде ідеально підходити для щоденних перевезень на коротких маршрутах протяжністю до 100 км, з високою часткою внутрішньоміського руху.

У Daimler відзначають, що тим чином компанія зробить черговий крок в напрямку електрифікації своєї лінійки вантажних автомобілів. «До 2039 року ми хочемо запропонувати клієнтам в основних регіонах продажів всі свої нові моделі автомобілів в версіях з нейтральним рівнем виділення CO2», - сформулював завдання, що стоїть перед компанією, глава електромобільного підрозділу Daimler Trucks & Buses Геза Реймельт.

Нагадаємо, що наразі Daimler продовжує клієнтське тестування свого електротягач Mercedes-Benz eActros. Планується, що він буде запущений в серійне виробництво в 2021 році.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: