Вівторок, 26 березня 2019 10:07

Ford Transit першим отримає систему економічного водіння

Компанія Ford представила систему EcoGuide, яка допомагає водіям економити паливо, показуючи їм, коли сповільнюватися і перемикати передачі, оцінюючи обстановку попереду і навіть за межами поля зору.

Система допомоги по економічному водінню Ford EcoGuide використовує вбудовану в автомобіль систему супутникової навігації для прогнозування дорожньої ситуації і пропонує найбільш економічний спосіб водіння.

Вона аналізує стиль водіння і дає зворотний зв'язок через приладову панель, допомагаючи досягти найбільшої економічності з урахуванням дорожньої обстановки.

Наприклад, EcoGuide допомагає користувачам підвищити плавність водіння завдяки інформації з супутникової навігаційної системи Ford.

Водій отримує попередження що до перехресть, ухилыв і поворотыв, а також про обмеження швидкості у вигляді відповідних піктограм на панелі приладів.

Вони кажуть водієві про те, що необхідно сповільнитися або рухатися накатом.

Крім того, окремий індикатор на приладовій панелі рекомендує оптимальну передачу, що також дозволяє уникнути зайвого гальмування або розгону.

Крім перерахованого, EcoGuide дає водіям зворотний зв'язок про економічність їх водіння, показуючи ореол навколо цифрового покажчика швидкості, розмір якого підраховується на основі аналізу розгону, гальмування, часу руху з постійною швидкістю і стилю перемикання передач. Якщо водій переходить на більш економічний стиль водіння, то ореол збільшується, а в кінці кожної поїздки можна побачити звіт.

Ford почне впроваджувати систему EcoGuide з середини 2019 р. Першими її отримають нові Ford Transit, фургон Transit Custom і мікроавтобус Tourneo Custom.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: