Четвер, 13 квітня 2023 09:57

Благодійники передадуть ЗСУ 10 мобільних майстерень на шасі DAF

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, благодійний фонд «Справа громад» планує передати ремонтним підрозділам ЗСУ 10 мобільних ремонтних комплексів.

Волонтер Юрій Бірюков, котрий займається цим проєктом, розповів, що наразі в планах підготувати 10 батальйонних мобільних ремонтних майстерень. Загальна вартість проєкту складає близько 10 мільйонів гривень.

Для оснащення машин було витрачено два місяці в продовж яких було придбано інструменти, спеціальне обладнанння та меблі. За словами волонтера, наразі все необхідне вже придбано та отримано.

В якості платформи для мобільних ремонтних комплексів було обрано десять вантажівок DAF 45.150, котрі були придбані фондом та відремонтовані вже в Україні.

Кожну машину було обладнано компресором, газозварювальним обладнанням, станком для виточювання простих деталей, комплектом інструментів та генератором, котрий має забезпечити живлення усіх цих систем.

За словами благодійників, зараз ЗСУ переживає сильний дефіцит ремонтного обладнання, адже міністерство оборони не в змозі його закуповувати – 70% усіх потреб закривають самі ремонтники зі своєї зарплатні, а решту привозять волонтери.

«Техніка ламається. Вона ламається як у тилу, так і на фронті. Вона ламається і в новому стані, а як вона ламається коли техніці багато років — ну, не мені вам пояснювати. І треба лагодити.

Робити оперативно, тут і зараз, поряд з полем бою. Зварювати те, що розірвалося, виточувати необхідне, відкручувати та закручувати, а потім все густо затягувати синьою ізострічкою», – розповів Бірюков.

Раніше українські військові отримали від фонду «Справа громад» два безпілотні комплекси H10 Poseidon Mk II вартістю  30 509 214 гривень.

Два комплекси, у які входить 6 безпілотників, два додаткові літальні апарати, а також машини управління були передані підрозділам кількох бригад. Вони посилять спроможності українських артилерійських систем.

Безпілотники H10 Poseidon Mk II компанії Swarmly мають дальність роботи до 150 кілометрів на висоті до 4000 метрів. Їхня крейсерська швидкість – 75 км/год.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, вони оснащені засобами захисту від РЕБ, мають ізраїльську оптику та тепловізійну камеру.

 




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: