Четвер, 05 травня 2022 08:22

На Харківщині вперше в історії знищено новітній російський танк

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, наші артилеристи знешкодили сучасний російський танк Т-90М «Прорыв» - це перше в світі підтверджене знищення цієї бойової машини.

Окупаційні сили Росії намагалися зайти у нещодавно звільнений населений пункт. Українські військові перехопили рашистів на дорозі та знешкодили колону бронетехніки окупантів.

В ході бою українські сили знищили сучасний російський танк Т-90М «Прорыв». Це перший підтверджений випадок знищення цієї російської версії танка у світі.

Також у ході бою було знешкоджено бойову машину піхоти та бронетранспортер МТ-ЛБ.

Раніше було відомо, що російські військові застосовують танки Т-90М на Харківщині. Вперше цей танк був помічений в районі населеного пункту Козача Лопань у Харківській області.

Російська армія отримала першу партію цих танків тільки у 2020 році. Перші машини були передані до складу 2-ї гвардійської Таманської мотострілецької дивізії 1-ї гвардійської танкової армії.

Т-90М «Прорыв» (об’єкт 188М) був розроблений в рамках ДКР «Прорыв-3» і є модернізованою версією основного російського танка Т-90, який своєю чергою є модернізацією радянського танка Т-72.

Ці бойові машини отримали принципово нову башту і більш потужний двигун. Танки були оснащені новим багатоканальним прицілом, що забезпечує застосування озброєння в будь-який час доби.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, на танк встановлюються протикумулятивні екрани та система динамічного захисту «Реликт». Також він може бути оснащений і комплексом активного захисту «Арена-М».




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: