Середа, 02 березня 2022 10:57

ЗСУ захопили 6 новітніх Т-80БВМ росіян під Харковом

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Збройні сили України в бою під Харковом трофеїзували 6 новітніх танків Т-80БВМ.

Техніка належала 200 мотострілецькій бригаді ЗС РФ. За інформацією Бутусова на даній ділянці діяло 2 БТГр зі складу бригади. Юрій Бутусов анонсував розповідь про перебіг бою з росіянами та звільнення командира бригади Дениса Курила, який особисто очолював одну з російських БТГр.

Журналіст стверджує, що росіян розгромив один батальйон ЗСУ, який мав лише один БМП. Проти росіян використали протитанкову зброю.

Т-80БВМ — це варіант модернізації танка Т-80БВ, що розроблений Омським заводом транспортного машинобудування, та (як стверджує виробник) забезпечує підвищення його основних бойових якостей: вогневої потужності, захищеності, рухливості і командної керованості, подальшу підтримку його життєвого циклу підприємствами промисловості.

Модернізація включає установку багатоканального прицілу навідника «Сосна-У», що включає візирний, тепловізійний, далекомірний канали, а також канал керування ракетою.

На танк встановлена ​​125 мм гармата 2А46М-4, стабілізатор озброєння 2Е58 і прилад спостереження механіка-водія ТВН-5. Механізм заряджання доопрацьований під розміщення бронебійних боєприпасів зі збідненим ураном (3БМ59 «Свинец-1» і 3БМ60 «Свинец-2»).

Підвищення командної керованості забезпечено установкою УКХ-радіостанції Р-168-25У-2 «Акведук». Для захисту від вогню противника машина оснащена протикумулятивними гратчастими екранами і комплексом модульної динамічного захисту «Релікт».

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, також танк отримав доопрацьований газотурбінний двигун ГТД-1250. Бойова маса машини складає 46 т.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: