Понеділок, 14 лютого 2022 10:48

Для Збройних Сил України розробляється новітня мобільна РЛС

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, РЛС «Артамон» на основі цифрових антенних решіток має бути готова до кінця року

Сухопутні війська Збройних Сил України до кінця року отримають у дослідну експлуатацію нову оглядову РЛС, яка здатна виявляти навіть малопомітні винищувачі, крилаті ракети та дрони.

Роботу над цією РЛС на базі цифрових антенних решіток, яка отримала назву «Артамон» провадить київське підприємство «Скайнет ltd», спільно із ДП завод «Арсенал». РЛС від цього розробника, на основі нової технології, вже встановлюються у модернізовані «Шилки» - ЗСУ-23-4М А1 «Рокач».

Серед публічних характеристик цієї розробки - можливість виявлення цілей з ефективною площею розсіювання 1 м. кв. на дальності 80-100 км. «Артамон» дозволяє миттєво, в секторі 60 на 30 градусів по азимуту та куту місця, виявляти цілі, визначати їх координати та видавати цілевказування.

«Користувачем» цих цілевказівок може бути бути ще одна нова РЛС керування зброєю, яка перебуває в розробці - РЛС «Сагайдак». Або радіолокаційні станції армійських зенітних комплексів, таких як, «Оса», «Тунгуска» та інші.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, таким чином Сухопутні війська ЗСУ вже в цьому році розпочнуть впровадження нової системи, яка здатна значно підвищити ефективність наявних армійських ЗРК.

 




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: