Вівторок, 11 січня 2022 11:52

Армія США успішно випробувала бойових роботів, оснащених Javelin

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, американські військові протестували власні наземні роботизовані платформи озброєні ПТРК FGM-148 Javelin та розглядають можливість оснащення БПА ракетами Hellfire та ПТРК Stinger

Армія США інтегрувала кілька систем протитанкового озброєння на свої роботизовані платформи, щоб мати додаткові можливості знищувати ворожу бронетехніку та допомагати захищати машини з екіпажами від вогню супротивника.

Нещодавно армія продемонструвала свої бойові безпілотні наземні платформи, озброєні протитанковими комплексами Javelin, гарматами, гранатометами та іншими видами озброєнь.

Військові заявили, що використовуватимуть штучний інтелект, щоб допомогти протитанковій зброї знаходити, ідентифікувати та відстежувати ворожі танки, перш ніж націлюватися на них.

Крім того, особовий склад зможе уникнути вогню ворожих танків у бою, оскільки роботизована платформа легша і швидша, аніж більшість класичних наземних транспортних засобів.

Хоча протитанкова зброя інтегрується в бойові роботизовані платформи, армійці вточнили, що всі рішення щодо застосування сили, як і раніше, прийматимуться людьми.

Відзначається, що вся зброя на бойових роботизованих машинах армії США має розширені можливості, включаючи сучасний набір датчиків, призначених для виявлення цілей на великих відстанях.

Платформа має передову обчислювальну систему, яка допомагає обробляти інформацію для їх передачі операторам, які приймають рішення. Це також дозволяє транспортному засобу працювати як хаб даних, який може відправляти інформацію іншим учасникам бойових дій та командуванню.

На думку американських військових, маючи такі можливості, озброєні БПА США могли б підтримувати й завдання з протиповітряної оборони, за умови їх озброєння комплексами Stinger або завдавати удари на більшу відстань, використовуючи адаптований варіант ракети Hellfire.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, в Україні теж є схожі напрацювання. Так ще у 2016 році була представлена перша версія прототипа багатоцільовий тактичний безпілотний ударно-транспортний апарат «Фантом», розроблена підприємствами ДК «Укроборонпром», який мав на озброєнні ПТРК «Скіф».




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: