Вівторок, 07 вересня 2021 09:47

В Німеччині представили концепцію бойового крокуючого робота

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, німецька компанія Donaustahl представила незвичайну концепцію бойової безпілотної наземної платформи з комбінованою гусеничною та крокуючою ходовою частиною під назвою IBEX.

Найбільшим нововведенням представленого концепту безпілотної платформи, є його ходова частина.

Вона буде складатися з чотирьох окремих гусеничних модулів з незалежним електричним приводом, які розміщені на рухомих так званих «ногах» з регульованою висотою та кутом нахилу. В результаті, за запевненням розробників IBEX зможе долати перешкоди місцевості шириною 3 м та висотою понад 1,8 м.

Дизельний двигун потужністю 800 к.с. (588 кВт) з електричним генератором у системі блоку живлення. Має забезпечувати швидкість руху безпілотника на асфальтованій дорозі до 55 км/год із запасом ходу до 300 км.

На корпусі машини можна встановити башту в яку можна інтегрувати різні види озброєння, наприклад, дві 35-мм зенітні гармати KDG та дві зенітно-ракетні пускові установки FIM-92J Stinger на чотири ракети кожна.

На верхній частині башти можна розмістити радіолокаційну станцію. Це дозволить виявляти та знищувати аеродинамічні цілі на відстанях до 7000 м.

Інше запропоноване розробниками цієї перспективної машини, озброєння включає міномет та артилерію середнього калібру.

Максимальна висота IBEX під час руху на «ногах», складе майже 4 метри (3937,51 мм). Тиск на грунт окремого гусеничного модуля має становити 0,64 кг/см3, при передбачуваній максимальній розрахунковій масі робота в 25 т.

Перспективну безпілотну машину можна буде перевозити військово-транспортним літаком Airbus A400M Atlas.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, ідея саме такої оригінальної ходової частини випливає з переконання конструкторів німецької компанії, що військові сили країн НАТО у майбутньому будуть діяти у важкодоступних гірських, пустельних та лісистих районах.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: