Вівторок, 17 серпня 2021 10:47

Український виробник представив нову мобільну систему оптичної розвідки

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, система здатна виявити ворожого солдата з відстані у 3,5 кілометрів та ефективно слідкувати за малими дронами

Приватна компанія НВЦ «Інфозахист» розробила транспортовану систему візуального спостереження, яка здатна виявляти малопомітні рухи різних об’єктів, невловимі для неозброєного ока людини на великих відстанях.

Як пише АрміяInform, комплекс обладнаний телевізійним та тепловізійним каналами, що дозволяє вести спостереження цілодобово. Матриця з роздільною здатністю 640*480 спільно із детекторами руху дає змогу спостерігати не тільки за наземними, а й за повітряними об’єктами.

При цьому система може «побачити» навіть невеликі дрони й встановлювати їх координати, супроводжувати тощо. Щодо можливостей виявлення наземних цілей, то за словами розробників, на випробуваннях комплекс зміг виявити людину на відстані 3,5 кілометрів, коли вона намагалася замаскуватися.

Новий комплекс встановлений на багатоцільовий транспортний причіп, який обладнаний електромеханічною телескопічною щоглою висотою до 15 метрів, що здатна розгорнутися за 45 секунд. Цей же причіп може застосований й для інших систем - антен радіозв’язку, прожекторів тощо.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, кілька подібних комплексів спостереження можуть бути об'єднані в єдину мережу, яка зможе працювати в кількох режимах, відповідно до завдання. При цьому управління комплексом може здійснюватися різними способами, у тому числі й за допомогою невеликого планшета.

 

 

 




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: