Понеділок, 10 травня 2021 10:53

В Німеччині представили військові вантажівки нового покоління

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, німецька компанія Rheinmetall продемонструвала  третє покоління сімейства важких військових вантажівок діапазону «HX».

HX3 - це повністю перероблена лінійка військових вантажівок, в якій використовується багато найсучасніших і інноваційних технологій. Завдяки цьому нові армійські автомобілі демонструють поліпшений захист, більш ефективну мобільність та високий комфорт при водінні.

Нове покоління армійських автомобілів «HX» призначене як для логістичних операцій, так і для тактичних сценаріїв. Вантажівки сімейства HX3 будуть випускатися у варіантах 4×4, 6×6, 8×8 і 10×10.

На додачу до надійного шасі, потужного двигуна з діапазону MAN D26 і коробки передач ZF, в якості опції буде доступна нова активна підвіска задніх вісей, яка значно покращує характеристики автомобіля при русі як по дорозі, так на бездоріжжі.

Транспортні засоби НХ3 будуть випускатися у таких варіантах: шасі для перевезення контейнера, шасі з КМУ, шасі з системою мультиліфт, паливозаправник, самоскид, евакуатор і важкий сідельний тягач, призначений для транспортування гусеничної техніки.

Також додасться абсолютно нова автоматизована система обробки вантажів (ALHS). ALHS дозволяє водієві управляти процесом завантаження/розвантаження, не покидаючи броньованої кабіни. В її асортименті присутні як контейнери, так і великі плоскі піддони.

Вони можуть завантажуватися на шасі вантажівки в автоматизованому режимі - навіть під неідеальними кутами і на нерівних поверхнях. А при використанні потужного цифрового інтерфейсу HX3, керувати ALHS можна дистанційно або за допомогою автономної технології.

Причому новий модельний ряд HX3 спроможний слугувати в якості носія складних систем озброєння і радіолокації. До них належать, наприклад, артилерійські системи на базі багатовісних шасі.

Для НХ3 була повністю перероблена кабіна, яка полегшує експлуатацію і забезпечує ще більший захист екіпажу.

Набір електронних систем вантажівки включає: систему екстреного гальмування (EBA), адаптивний круїз - контроль (ACC) та попередження про виїзд зі смуги руху (LDW). З'явилися нові цифрові інтерфейси, завдяки яким можна інтегрувати «караванні» технології і в перспективі - безпілотне водіння.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, в якості опції вантажівки HX3 можуть бути оснащені броньованою кабіною, рівень захисту якої може бути посилений за модульним принципом. Крім того, армійські автомобілі нового покоління можуть переходити в режим прихованості: за потреби всі функції передачі і прийому даних відключаються.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: