Понеділок, 26 жовтня 2020 12:02

ЗСУ своїми силами ремонтують автомобілі HMMWV, отримані від США

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, вітчизняні спеціалісти з ремонту переймали досвід у колег з Національної Гвардії США.

В Міноборони України розповіли де ремонтують автомобілі HMMWV отримані в рамках матеріально-технічної допомоги від США, повідомляє Український мілітарний портал. Здійснюють ремонт військовослужбовці 5-го об’єднаного центру електрогазового та автотехнічного забезпечення ЗСУ, розташованого в Житомирі.

На його базі у жовтні 2016 року, за рішенням Командування Центрального автомобільного управління Озброєння Командування Сил Логістики ЗС України був створений ремонтний комплекс. Генштаб погодився з цією ініціативою і підрозділ приступив до виконання завдань у грудні 2016 року.

– Ми здатні виконувати весь комплекс робіт з відновлення американських машин. Американські інструктори залишились задоволені навичками наших солдатів, – розказав про призначення підрозділу його командир молодший лейтенант Іван Лукіша.

Військовослужбовці Збройних Сил України, котрі працюють з американською технікою, переймали досвід у колег з Національної Гвардії США.

Минулого року було проведено відповідні інструкторсько-методичні заняття, де окрім військовослужбовців частини брали участь начальники автомобільних служб, механіки та водії військових частин ЗС України, котрі експлуатують HMMWV.

Метою проведення інструкторсько-методичних занять було відпрацювання теоретичних та практичних питань щодо:

  • підготовки водіїв — майбутніх інструкторів автомобілів HMMWV;
  • передачі досвіду технічного обслуговування та ремонту цих автомобілів;
  • розробки програм організації технічного обслуговування і ремонту та підготовки водіїв рівня командирів та менеджерів;
  • розробки списків обладнання (інструментів) майстерень та обладнання для діагностики автомобілів HMMWV для всіх моделей, які експлуатуються українською стороною.

Також з боку США були отримані необхідні для роботи інструменти та обладнання.

Окрім ремонту позашляховиків HMMWV на створеній базі ремонту здійснюють відновлення сідельних тягачів та багатовісних колісних шасі, наприклад МАЗ-537.

У травні 2017 року в складі об’єднаного Центру з’явився ще один відокремлений підрозділ – база ремонту та евакуації автомобільної техніки, що призначений для здійснення переміщення автомобільної техніки на схід країни та у зворотному напрямку.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: