Середа, 06 березня 2019 17:37

Рятувальники отримали новий вітчизняний аероглісер

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, сьогодні, 6 березня, відбулося вручення спеціальної техніки для підрозділів Полтавського гарнізону ДСНС України.

Крім спеціальних пожежних автомобілів (на базі МАЗ), рятувальники отримали судно на повітряній подушці «Торнадо» вітчизняного виробництва – передає SpecMachinery.com.ua.

«Торнадо» цінується в першу чергу за свої амфібійні властивості, і може пересуватися над водою, льодом, травою, землею, снігом і будь-якою іншою поверхнею, і стане в пригоді для рятувальних операцій будь-якої пори року.

Розробкою та виробництвом аероглісера займається українська компанія «Артіль» з Миколаєва.

Потужність двигуна машини складає до 80 (100) к.с., амфібія має змогу перевозити до 400 кг корисного вантажу. Максимальна швидкість по воді може досягати 75 км/год, по льоду – 100 км/год, по грунту – до 60 км/год.

Амфібія може бути обладнана універсальними ношами і механізмом підйому їх на борт, а також додатковими фарами, боксами і т.ін. – передає SpecMachinery.com.ua.

Відзначимо, рятувальники вже не раз випробовували «Торнадо» у роботі.

А саме цей аероглісер з повітряним гвинтом «Торнадо» – поїде до Кременчука, де виконуватиме завдання у акваторії Кременчуцького водосховища.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: