Вівторок, 16 жовтня 2018 14:34

Спецтехніка ЗСУ: танковий мостоукладчик МТУ-20

Як будують мости у всьому світі - більш-менш зрозуміло, коли це відбувається в мирний час, - досить тривалі терміни проектування, необмежену кількість будівельних матеріалів та робочої сили.

У складі Збройних сил України, знаходяться декілька таких машин, розроблених в 60-і роки минулого століття, ще в СРСР. Вони носять позначення МТУ-20, або об'єкт 602.

Броньований танковий мостоукладчик розроблений на базі середнього танка Т-55 і призначений для наведення однопролітного металевого моста.

В якості базової машини використовується шасі середніх танків Т-54 / Т-55. Машина має протиатомного захистом, системою автоматичного пожежогасіння та фільтро-вентиляційною установкою, завдяки чому може працювати на місцевості, зараженій отруйними і радіоактивними речовинами, і екіпаж, при цьому, може перебувати в машині без засобів захисту.

Довжина моста: 20 метрів, ширина: 3,3 метра, маса: 7 тонн. Час постановки / зняття: 5-10 хвилин.

Для наведення моста, мостоукладчик підходить до перешкоді, за допомогою гідроприводу переводить кінцеві частини моста з транспортного положення в робоче. Потім, в передній частині машини на землю опускається аутригери (виносна опора, внесений елемент), - в іншому випадку, машина нахилиться вперед при висуненні моста на перешкоду, і міст насувається на перешкоду. Після цього, машина від'їжджає назад, міст при цьому залишається на перешкоді. Знімати міст з перешкоди машина може з вихідного або з протилежного берега

Джерело




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: