Понеділок, 22 липня 2019 16:45

Ford протестував гібридні Transit Custom у реальних умовах великого міста

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, в американській компанії вважають, що говорити про повсюдне поширення електричних вантажівок поки не доводиться.

Одразу два десятки малотонажних Ford Transit Custom з гібридним приводом пройшли тестування в реальних умовах експлуатації на вулицях Лондона та у передмісті. Чому обрали саме британську столицю? Справа в тому, що з початку року її центральна частина оголошена зоною наднизьких викидів, куди проїзд автомобілям зі звичайними ДВЗ заборонений. Але не багато комерційних перевізників висловили бажання перейти до використання суто електричних транспортних засобів – у них занадто малий запас ходу та завеликий час для підзарядки, що не дозволяють досягнути реально ефективного використання.

Ford Motor запропонував компроміс, розробивши Ford Transit Custom з гібридним приводом. Такий малотонажник оснащений 1-літровим дизельним двигуном EcoBoost, а також електромотором, що живиться від розташованих під підлогою компактних акумуляторів, підзарядка яких можлива як від дизеля, так і від звичайної побутової розетки. Таким чином, Ford Transit Custom має 50 км запасу ходу виключно в електричному режимі, а двигун внутрішнього згорання, у разі необхідності, може збільшити цей показник на 500 км.

Гібридні Ford Transit Custom за час 12-місячних випробувань проїхали вулицями Лондона та передмість 240 тис. км. Причому вони працювали в ритмі звичайних дизельних вантажівок без поблажок на «електромобільність». Результат: 75% пробігу гібридних Ford Transit Custom в центральному Лондоні та 49% у Великому Лондоні були виконані із використанням виключно електричної тяги.

З одного боку, це говорить про життєздатність та значні екологічні плюси комерційних автомобілів-гібридів, з іншого – про передчасність переходу на виключно електричні вантажівки: все ж 25% пробігу навіть в центрі Лондона припало на використання дизеля. Виглядає так, що наразі акумулятори не здатні забезпечити запас електроенергії, необхідний для безперебійної роботи комерційних автомобілів.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: