П'ятниця, 22 лютого 2019 13:16

Яку спецтехніку виробляють в Україні

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, в Україні все активніше відроджується виробництво техніки. Прикладом цього послужили експозиції вітчизняних виробників, представлені на виставці Комунтех в Києві.

Як SpecMachinery.com.ua вже розповідав, в Україні налічується більше десятка виробників тракторів, а також працюють підприємства, на яких налагоджено виробництво і збірка комбайнів, функціонує виготовлення екскаваторів-навантажувачів. Крім того, цілий ряд компаній займається виробництвом різної техніки (а це сміттєвози, бетономішалки, підйомники і т.д.) на автомобільних шасі.

Розповімо про деякі з них.

Навантажувачі TDC

У 2018 році група компаній TDC («ТДС Укрспецтехніка», «Логістик Машинері») організувала власне виробництво міні-навантажувачів під торговою маркою TDC.

У конструкції використовується вітчизняна рама і ряд інших компонентів. Двигуни - Beinei - зроблені в Китаї, але за основу взяті двигуни Deutz.

Поки в лінійці дві машини - TDC-901 і TDC-1201. У моделі TDC-901 вантажопідйомність становить 1050 кг, а у моделі TDC-1201 - 1250 кг.

Спецтехніка заводу «Техкомплект»

Нагадаємо, Завод Спецтехники «Техкомплект» почав свою діяльність в 1998 році. Підприємство - одне з небагатьох в Україні, що має все необхідне обладнання і документи для установки автогідропідйомників на шасі автомобілів. Компанія здійснює розробку, випуск, продаж, обслуговування і ремонт спецтехніки та автогідропідйомників.

У техніці використовуються вітчизняні і зарубіжні шасі, а також вітчизняне і зарубіжне навісне і додаткове обладнання.

Зокрема, на виставці Комунтех-2018 в Києві «Техкомплект» продовжував представляти свої нові розробки, серед яких автокран PALFINGER SANY TKA-32 і автоматичний паливозаправник.

Як розповіла SpecMachinery.com.ua фахівець компанії «Техкомплект» Вікторія Таргонська, цей автокран - новинка сезону. Надбудова - виготовляється в Китаї за австрійською технологією. Базове шасі - МАЗ, але конструкцію також можна комплектувати на шасі КрАЗу, MAN або Mercedes. В Україні, кран SANY буде продаватися, як 25, 32 і 40 тонні модифікації.

Паливозаправник комплектується на базі MAN, IVECO або МАЗа. Підприємство може виробляти автопаливозаправники з об'ємом до 20 куб.м.

Комунальна техніка ГлобусАвто

Компанія «ГлобусАвто» в Україні виробляє в основному підмітально-прибиральну техніку на базі шасі різних виробників.

Одна з яскравих новинок, представлених на Комунтех-2018 - варіант всесезонного прибиральника Cityfant 6000, створений на шасі МАЗ. Особливістю даної моделі є українська збірка з використанням комплектуючих німецько-швейцарського концерну Bucher-Schorling.

Нагадаємо, Cityfant 6000 має обсяг бункера від 3 до 7 куб.м в залежності від комплектації. Крім того, модель має 2 пластмасових бака по 1000 л для рідких реагентів. Ширина скидання становить 2-12 м. Витрата солі становить від 5 до 40 гр / кв.м., Піску від 5 до 350 гр / кв.м.

Комунальна техніка «Укр Трак»

Компанія «Укр Трак» виробляє цілий ряд техніки як для комунальних служб, так і для будівельників. В її портфелі - підмітальні автомобілі, різні підйомники, і безліч іншої техніки.

Зокрема, крім підйомної техніки, на Комунтех-2018 «Укр Трак» демонстрував вакуумно-підмітальний автомобіль на шасі МАЗ-5550С3. Вакуумна установка Schmid Street King SK660 дозволяє якісно прибирати дорожнє полотно шириною до 2,3 м.

Пилосос дозволяє збирати не тільки пил і відходи з дороги, але і оснащений додатковим шлангом для збору листя з узбіч. Місткість бункера - 6 куб.м. Автомобіль також виконує і економне вологе прибирання, за допомогою власного резервуара на 1200 л.

Сміттєвози «Альфатекс»

Компанія «Альфатекс» за останній час значно розширила асортимент продукції автотехніки та запчастин до неї. Так, крім самих сміттєвозів, «Альфатекс» також почала власне виробництво мусоровозного обладнання.

Наприклад, на виставці КомунТех в Києві, компанія представила сміттєвоз АТ - 2121 на базі шасі МАЗ - 4371N2.

Машина має вбудований бункер на 9 куб.м з коефіцієнтом пресування 3: 1. Вантажопідйомність маніпулятора становить 700 кг. Варто відзначити гідравлічний тип приводу робочих органів. Автомобіль обладнаний двигуном ММЗ Д-245.35Е5 з потужністю в 170 к.с.

Техніка «Будшляхмаш»

 «Будшляхмаш» спеціалізується на постачанні дорожньої, будівельної, комунальної техніки, а також запасних частин до неї. Але компанія вирішила не обмежуватися однією дистрибуцією і тепер здійснює власну збірку техніки.

Так, на виставці КомунТех, «Будшляхмаш» представив сміттєвоз із заднім завантаженням СБМ-308/1, зібраний на базі шасі МАЗ-6312С3.

Обсяг кузова моделі складає 22 куб.м, і в ньому може бути зібрано майже 11 тонн ТПВ. Коефіцієнт пресування досягає 6. Вантажопідйомність маніпулятора - 700 кг.

Модель СБМ-308/1 може комплектуватися сніговим відвалом до 3 м.

Крім того, в діапазон продуктивних потужностей компанії входить збірка техніки на базі МАЗу, Volvo, Scania, Iveco, Renault, КрАЗ та інших. Відзначимо що виробнича лінійка «Будшляхмаш» досить різноманітна. У неї входить як збірка комунальної, так і спеціальної техніки.

Комунальна техніка Заводу Кобзаренка

У виробника сільгосптехніки - Заводу Кобзаренка з'явився новий напрям: на виставці Комунтех в Києві підприємство представило свою «комунальну лінійку».

А саме - ковші і відвали для тракторів, навантажувачів і вантажних автомобілів. За словами виробника, все відвали можуть бути адаптовані під будь-який вид комунальної техніки. Крім того, вони оснащені армованим гумовим ножем з натурального каучуку з впресованими всередину металевими тросами що дозволить значно продовжити термін експлуатації відвала.

Ще один експонат від виробника - універсальна дорожня щітка ЩДУ -2400 з робочою шириною очищення в 2400 мм. Призначена для механізованого очищення вулиць, доріг, тротуарів і виробничих територій від піску, сміття або снігу.

Екскаватори-навантажувачі Elex

Кіровогорадское ПАТ Ельворті (Червона зірка) з 2015 року розпочало випуск самохідних екскаваторів-навантажувачів під самостійною торговою маркою Elex.

В основу екскаваторів-навантажувачів Elex покладена білоруська машина «Дорелектромаш». Зараз в лінійці дві моделі - 81А і 81A-01 - з телескопічною рукояткою. Конструкторське бюро Elex переглянуло, спростило, переосмислило кожну деталь машини, в результаті чого вийшов в повній мірі вітчизняний проект.

КрАЗ

«АвтоКрАЗ» виробляє широку гаму вантажних автомобілів і запасних частин до них, причепи та напівпричепи. Ряд моделейнасчітивает 33 базові моделі, близько 350 модифікацій і понад 1500 комплектацій дво-, три- і чотиривісних вантажівок з традиційною капотной компонуванням і нової компонуванням «кабіна над двигуном». Це - автомобілі-самоскиди, сідельні тягачі, бортові автомобілі, лісовози і сортиментовози, автомобільні шасі під монтаж всілякого спецобладнання, причепи та напівпричепи.

 

За останні роки гама продукції, що випускається Кременчуцьким автозаводом продукції значно розширилася, перш за все, за рахунок нових моделей спецтехніки та автомобілів перспективного покоління з компонуванням «кабіна над двигуном» - від комунальної техніки до автопоїздів-ваговозів вантажопідйомністю до 75 тонн.

Виробництво автомобілів КрАЗ націлене на основні сегменти ринку: будівництво, дорожнє і комунальне господарства; гірничодобувна і лісозаготівельна промисловість, нафтогазовий комплекс, збройні сили і підрозділи по ліквідації надзвичайних ситуацій.

 

І це - ще далеко не всі виробники спец- і комунальної техніки в Україні. Повний список - ми притримаємо для наших наступних матеріалів.

Цей список компаній-виробників зростає з року в рік, і це, безумовно, хороший сигнал для інвесторів з-за кордону. Адже підприємства наочним прикладом демонструють, що в Україні можна виробляти, а також успішно розвивати і продавати свою продукцію.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: