Середа, 08 грудня 2021 09:50

Київ отримає 100 мільйонів євро на оновлення метро та тролейбусного парку

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, місто отримає кредит у 100 мільйонів євро від Європейського інвестиційного банку, який спрямують на оновлення парку вагонів метро та тролейбусів.

Кредитний проект реалізовуватиметься комунальними підприємствами «Київський метрополітен» та «Київпастранс». Сума кредиту – 100 мільйонів євро, при цьому загальну вартість проекту оцінюють у 270 мільйонів євро.

Це означає, що Київ або отримує 100 мільйонів із 270, призначених, у тому числі й для інших міст. Або ж при закупівлі тролейбусів і вагонів метро на 270 мільйонів 100 мільйонів місто отримає у вигляді кредиту, решту ж 170 - будуть взяті з бюджетів різних рівнів.

Кредит видають терміном на 15 років, у тому числі із трирічним пільговим періодом. На 12 років, що залишилися, діє ставка в 1,85% річних.

Зазначимо, що зараз у Києві вже проходять процедури закупівлі. Це тендер на 137 тролейбусів за 1,6 мільярда гривень – але він проходить у системі Prozorro за бюджетні кошти в той час, як тендери за європейськими кредитами зазвичай проводять самі банки.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, ще одна закупівля – це купівля 50 вагонів метро (10 метропоїздів) за кредит у 50 мільйонів євро Європейського банку реконструкції та розвитку.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: