Понеділок, 02 серпня 2021 11:37

В Британії збудують першу електромагістраль для вантажівок

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, міністерство транспорту країни дає зелене світло на будівництво першої електромагістралі в Великобританії

Міністерство транспорту надало фінансування консорціуму, який провадить перше у Великобританії дослідження по електрифікації вантажівок дальньої дії з динамічної зарядкою та використанням повітряних дротів на автомагістралях.

Консорціум запропонував «електричну дорожню систему» ​​з використанням технології Siemens Mobility «eHighway» в якості найшвидшого, низьковуглецевого і найбільш економічного способу зниження викидів вуглецю в галузі автомобільних вантажоперевезень і забезпечення більш чистого повітря.

Дев'ятимісячне дослідження стартувало в липні. Планується, що в 2030-х роках основні дороги Великобританії будуть обслуговувалися повітряними лініями зарядки.

Ці електронні автомагістралі дозволяють спеціально адаптованим вантажним автомобілям прикріплятися до повітряних дротів і працювати на електриці, аналогічно до залізничних і тролейбусних систем.

Вантажівки оснащені акумулятором, який заряджається під час руху, тому вони можуть від'єднатися, щоб обігнати автомобілі і дістатися до кінцевого пункту призначення з нульовими викидами від початку до кінця.

Члени консорціуму Siemens Mobility, Scania і SPL раніше випробували невеликі електричні дорожні системи в Німеччині і Швеції, і ця британська ініціатива стала першою в світі з дослідження її розгортання в набагато більшому масштабі.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, в рамках проекту планується електрифікувати не менше 30 км (19 миль) автомагістралі M180 в якості пілотної, яка зв'яже порт Іммінгем з логістичними центрами.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: