Понеділок, 02 серпня 2021 09:51

Траса Київ-Одеса повністю вичерпала свій ресурс

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, керівництво «Укравтодору» вважає, що автодорога М05 «Київ-Одеса» вичерпала свій ресурс для ремонтів і непридатна до подальшої експлуатації

Приблизно такий зміст відповіді тимчасового керівника держагентства автомобільних доріг України Євгена Кузькіна на запит видання Hubs про ситуацію з обвалом на автотрасі М05 «Київ-Одеса».

На думку чиновника, траса вичерпала можливості і ресурси для її підтримки в нормальному стані за рахунок поточних експлуатаційних ремонтів і вже стає непридатною для подальшого використання.

При цьому Кузькін послався на результати експертизи, яку проводила одеська компанія «Автомагістраль-Південь» і Служба автодоріг Одеської області на тій ділянці, де біля села Троїцьке декілька тижнів тому трапився зсув.

У цьому місці руйнування насипу, по якому дорога плавно спускається в річкову долину, відбувалося впродовж останніх кількох місяців - за підсумками інтенсивних опадів і викликаного цим перезволоження грунту. Аналогічні зсувонебезпечні ситуації виникли також на 337 і 339 кілометрі траси - обидві там таки, на згаданому спуску біля Троїцького.

Водночас Кузькін не уточнив, чи торкався його вердикт всієї траси, або тільки пошкодженої ділянки.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, зауважимо, що останній раз капітальний ремонт автотраси Одеса - Київ щодо земляного полотна та проїзної частини здійнювався близько 15 років тому.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: