Вівторок, 06 липня 2021 10:40

Автогіганти побудують 1700 зарядних станцій для електровантажівок

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, автомобільні корпорації Daimler Truck, TRATON GROUP і Volvo Group планують створити європейську мережу високопродуктивних зарядних станцій для важких електровантажівок.

Три провідні виробники комерційних автомобілів: Daimler Truck, TRATON GROUP і Volvo Group прийшли до розуміння, що розвиток електромобільності цілковитозалежить від розвитку зарядної інфраструктури.

Підсумком цього розуміння стало підписана нещодавно угода про створення і експлуатацію європейської мережі високошвидкісних зарядних станцій, які будуть використовуватися для зарядки акумуляторних батарей важких вантажівок і автобусів.

Дана угода закладає основу майбутнього спільного підприємства (акціонери отримають рівноцінні частки), яке планує почати свою діяльність уже в 2022 році.

Сторони мають намір спільно інвестувати 500 мільйонів євро в установку і експлуатацію не менш аніж 1700 високошвидкісних пунктів зарядки протягом п'яти років.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, кількість зарядних станцій згодом буде збільшено за рахунок залучення нових партнерів, а також за рахунок державного фінансування. Нове підприємство працюватиме під власним фірмовим брендом зі штаб-квартирою в Амстердамі.

 

 




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: