Понеділок, 19 липня 2021 11:04

TATRA представила важку пожежну вантажівку

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, словацька пожежна служба придбала три важких пожежних автомобілі TATRA T815-7 10×10, призначених для гасіння лісових пожеж.

Унікальні вантажівки побудовані на пятивісному шасі T815 діапазону Tatra Force. В даному разібули обрані версії зі спеціалізованими тримісними кабінами, які часто використовують фахівці екстрених служб і військові.

До цього додався потужний привід у вигляді 15-літрового 600-сильного двигуна Cummins. Мотор агрегатований зі 7-ми ступінчастою автоматичною коробкою передач Allison.

Крутний момент розподіляється по всіх осях, при цьому перші чотири мости мають постійний привід, а п'ятий з можливістю відключення. Тут передбачена також трубчаста рама і незалежна підвіска з хитними напіввісями.

Повна маса транспортного засобу становить 44 тонни. Завдяки цьому автомобіль зможе прийняти на борт 20 000 літрів води + 500 літрів піногасної рідини. В оснащення пожежної машини також входить насос THT PKA 4000-250, продуктивністю 250 літрів на хвилину.

Габаритна довжина вантажівки не перевищує 11,7 м. Крім того, вона обладнана системою підкачування шин.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, додатковою перевагою лісової пожежної машини TATRA також є її незначний розмір по висоті 3,2 м, який полегшує в'їзд важкої машини в ліс. Це заслуга спеціалізованого кузова і трансмісії, яка частково розміщена за кабіною. Глибина подолання водних перешкод досягає 1,2 м, а дорожній просвіт - 36 см.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: