П'ятниця, 19 листопада 2021 14:44

Brembo розробила революційну гальмівну систему

Компанія Brembo представила інтелектуальну гальмівну систему Sensify, яка є подальшою еволюцією АБС та гальмівних пристроїв з електрогідравлічними актуаторами, керованими електронікою.

У новому комплексі не залишилося гідравлічного зв'язку між педаллю гальма та гальмівною системою, натомість реалізовано повне управління по дротах (як раніше, наприклад, було зроблено з кермовим механізмом).

У Sensify гальмівне зусилля на кожному колесі індивідуально регулюють електронні блоки, яких у машині два. Один відповідає за передні колеса, другий – за задні. Водій, натискаючи на педаль гальма, лише задає бажане уповільнення. Безпосередньо на тиск у гальмівних контурах педаль не впливає і по суті залишена для сприйняття реакції у відповідь (під педаллю стоїть актуатор, що імітує наростання зусилля). Команду на гальмування можна теоретично подавати будь-яким іншим способом (кнопками, перемикачами).

За мілісекунди блоки управління обчислюють оптимальне зусилля гальмування з огляду на зчеплення шин з поверхнею, масу автомобіля, розподіл ваги, швидкість, кут повороту керованих коліс. Кожен блок оперує своєю віссю, але вони пов'язані один з одним і можуть підстрахувати взаємно на випадок відмови. Обіцяно стабільне гальмування та скорочення витрат пального (знижено паразитне тертя між колодками та дисками при звичайному русі). Sensify дозволяє настроювати реакцію електроніки на зовнішні умови, зусилля на педалі та її перебіг. Система вміє збирати статистику роботи та відправляти дані до мережі для покращення програми.

Brembo очікує, що на ринку Sensify з'явиться у 2024 році.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: