Середа, 19 травня 2021 09:33

Представили пристрій для запобігання перевороту «фури» з причепом

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, в США розробили сідельно-зчіпний пристрій, що запобігає перевороту тягача разом з напівпричепом

Компанія з США розробила сідельно-зчіпний пристрій, який в критичних ситуаціях дозволить тягачу залишитися на колесах, коли напівпричіп перекидається.

Причин, за якими напівпричіп фури може перекинутися досить багато. До них належать сильні пориви вітру, вибух шини, неправильно обраний швидкісний режим та ін. У більшості випадків разом з причепом перекидається і тягач, що призводить до травм серед водіїв.

Щоб знизити в подібних ситуаціях ризики для здоров'я і життя далекобійників, американська компанія Axicle розробила новий спосіб кріплення сідельно-зчіпного пристрою, який дає можливість від'єднати тягач від причепа в разі дуже сильного нахилу.

В результаті на боці опиниться тільки сам причіп, а тягач залишиться на колесах. За оцінками компанії, це може врятувати життя до 400 водіїв вантажівок щорічно тільки в США, при цьому значно скоротяться втрати перевізників на відновлення пошкоджених вантажівок або їх утилізацію.

Сідло Axicle TARS Fifth-Wheel прикріплене до рами напівпричепа не твердо, а має щось на зразок шарнірних механізмів.

Також є цілий набір датчиків, що вимірюють навантаження на сідельно-зчіпний пристрій і визначають можливість перекидання причепа. На підставі цього комп'ютер може визначити рівень небезпеки перекидання для тягача.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, коли він перевищує певний поріг, одна з бічних опор сідельно-зчіпного пристрою вивільниться, і причіп відділяється від вантажівки.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: