Понеділок, 16 листопада 2020 18:06

Випуск Renault Logan першого покоління хочуть відновити

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, щоправда це збираються зробити у Ірані без відома французького виробника.

Вантажна та вантажно-пасажирська версії Renault Logan першого покоління досі широко використовуються в українському бізнесі для дрібної розвозки продукції та у якості сервісних машин. Це надійні, конструктивно прості та економічні автомобілі. Французький виробник та його дочірні підприємства вже впродовж декількох років не випускають цю модель, замінивши її другим поколінням Logan.

Зокрема, ця модель випускалася в Ірані, однак її виробництво зупинили в 2018-м через жорсткі санкцій США проти країни. Відповідно, два роки тому західні компанії вимушено припинили свою діяльність в Ірані, серед них була і Renault, яка співпрацювала з концерном SAIPA. В результаті ринок втратив одну з найпопулярніших моделей - Renault Logan першого покоління, яка вироблялася тут під ім'ям Renault Tondar 90 і мала деякі локальні особливості.

Тепер SAIPA повідомила про те, що вирішила відновити випуск моделі без дозволу Renault. Звісно, що навряд чи сподобається французькому виробникові. Поки не повідомляється, чи це будуть суто легкові машини із кузовом «седан» чи комерційні автомобілі із кузовом «універсал».

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, виробництво машини планують локалізувати на 85%. Для попередньої версії Tondar 90 Renault поставляла 45% комплектуючих. Очікується, що машина буде оснащуватися двигунами і коробками передач власного іранського виробництва.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: