Середа, 26 квітня 2023 09:55

DAF офіційно запустив завод зі збирання електровантажівок

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, DAF офіційно ввів в експлуатацію в Ейндховені новий завод зі збирання акумуляторних електровантажівок.

За заявою DAF, новий виробничий майданчик «сприятиме подальшому розвитку провідних позицій компанії в галузі екологічно безпечних транспортних рішень».

Новий завод зі збирання електровантажівок займає площу 5 тис. квадратних метрів і включає дві складальні лінії для підготовки акумуляторних блоків, а також модулів електроприводу, що складаються з переднього акумуляторного блоку, розподільної коробки високої напруги та електрифікованих допоміжних пристроїв.

Ці ключові компоненти, а також електродвигун із вбудованою коробкою передач встановлюватимуться на автомобілі на головній складальній лінії завдовжки майже 150 метрів.

Автовиробник збудував завод для випуску акумуляторних електричних вантажівок останнього покоління.

Нові моделі DAF XD та XF Electric будуть доступні у різних конфігураціях. Вони приводяться в дію електричними двигунами PACCAR та комплектуються від 2 до 5 акумуляторних блоків (від 210 кВтг до 525 кВтг).

За заявою DAF, використання модульного підходу дозволяє точно адаптувати вантажівки до вимог та потреб клієнтів.

Можливий повний запас ходу нових вантажівок досягає 500 км, що дозволяє досягти 1 тис. км пробігу на день із нульовим рівнем викидів при ретельному плануванні маршрутів та підзарядки.

Завдяки швидкій зарядці потужністю до 350 кВт акумулятори можна зарядити до 80% лише за 45 хвилин.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, серійне виробництво моделей XD та XF Electric заплановано на літо 2023 року. DAF очікує, що в найближчому майбутньому виробництво збільшиться до декількох тисяч автомобілів на рік відповідно до зростання попиту на повністю електричні вантажівки.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: