Понеділок, 10 січня 2022 11:47

В Британії «штампуватимуть» масові пластикові електробуси та фургони

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, мікрофабрики для їх виготовлення можна розгортати буквально за три місяці

Британська компанія Arrival вже у другому кварталі 2022 року розпочне серійний випуск електробусів, а у третьому – розвізних електрофургонів, виготовлених за новою концепцією. Остання полягає в організації виробництва на мікрофабриках, які можна розгорнути в тій чи іншій країні всього за три місяці.

Висока частка роботизації та відмова від штампувального та фарбувального обладнання дозволить суттєво здешевити виробництво, а разом з ним і кінцевий продукт. Замість листового металу зовнішні кузовні панелі на транспортних засобах Arrival будуть виготовлятися зі скловолокна та поліпропілену – удароміцних та легко замінних у разі пошкодження матеріалів.

Близько 70% всіх комплектуючих у нових машинах буде власного виготовлення. Arrival упродовж п'яти років отримала близько 200 патентів на обладнання, програмне забезпечення, матеріали та методи виробництва. Закуповуватимуться лише елементи підвіски, алюмінієві деталі, а також акумуляторні батареї.

Модульна конструкція дозволить оперативно створювати електробуси різної довжини з різною ємністю батарей, що дозволить гнучко підлаштовуватися під запити того чи іншого клієнта. Що ж до акумуляторів, то їх постачання налагодять із LG Chem, з яким Arrival уклала відповідну угоду.

З батарей на 3,7 кВт сьогодні вже сформовані блоки на 67, 89 та 111 кВт, ведуться роботи і над 133-кіловатним. Таким чином, очікувати на перші серійні транспортні засоби Arrival, виготовлені за новою концепцією, залишилося недовго.

Сьогодні вже активно проводять тести електробусів на полігоні в Англії. У першому кварталі стартують дорожні випробування, організовані разом із місцевим автобусним оператором First Bus. В другому кварталі машини мають піти у серію. Розвізні електрофургони, як повідомлялося вище, стартують у третьому кварталі.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, рік тому Arrival та найбільший логістичний оператор UPS уклали угоду на постачання 10 тисяч фургонів до 2024 року.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: