Понеділок, 03 січня 2022 10:56

В Індії збудували перший автобус на водні

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, днями відбулася презентація першого автобуса індійського виробництва, який працює на водні.

Машину розробила науково-дослідна лабораторія інновацій – Sentient Labs. Нещодавно фахівці цієї індійської компанії анонсували першу у світі технологію, що генерує зелений водень із сільськогосподарських відходів.

Що ж до першого водневого автобуса, то окрім паливних елементів у Sentient Labs для машини розробили і ряд інших важливих вузлів та агрегатів – силову лінію (Powertrain) та акумуляторний блок (Battery pack).

Автобус має довжину 9 м та розрахований на перевезення 32 пасажирів. Запас ходу сягає 450 км. Завдяки модульній конструкції машину легко адаптувати під ті чи інші вимоги замовника.

Зазначимо, що один дизельний міжміський автобус протягом року експлуатації викидає в атмосферу в середньому 100 тонн СО2, а в Індії таких машин понад мільйон.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, створення першого водневого автобуса, який замість вуглекислого газу та інших шкідливих речовин виробляє лише чисту воду, вагомий внесок у зелене майбутнє.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: