Середа, 03 листопада 2021 10:44

Поляки представили величезні триланкові електробуси

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, польський виробник Solaris поставить до Данії триланкові електробуси, довжиною 24 метри

Постачанням електробусів Solaris до чергового європейського міста зараз нікого не здивувати — ареал польських акумуляторних пасажирських машин вже дуже великий.

Однак новий контракт все ж таки особливий. Влада датського міста Ольборг домовилася з поляками про постачання 14 величезних триланкових електробусів.

Гігант під назвою Urbino 24 Electric (де 24 — довжина за метри) був показаний у 2019 році на виставці Busworld у Брюсселі, однак перше замовлення на нього оформлене лише зараз.

Цікаво, що працюватимуть ці електробуси в Ольборзі будуть за системою BRT — із виділеними смугами та відокремленими зупинками. Тому для них вибрали не стандартний квадратний, а обтічний дизайн Metro Style.

У неосяжному салоні встановлено 68 пасажирських сидінь, а загальна пасажиромісткість складає 190 осіб. Біля кожного крісла передбачено індивідуальний порт для зарядки, а освітлення в салоні повністю світлодіодне.

В рух три ланковий гігант приводиться парою тягових електродвигунів, сумарною потужністю 240 кВт. Привідні осі - остання та передостання.

Сумарна ємність батарей на борту становить солідні 700 кВт·год. Цього має вистачити для подолання на одній зарядці пробігу понад 250 км. Поповнюються запаси електрики вночі через кабель від станції постійного струму.

Величезні електробуси будуть оснащені найсучаснішими рішеннями компанії Solaris. Серед них камери замість дзеркал заднього виду, а також система моніторингу сліпих зон, які тут, ймовірно, будуть немаленькими.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, також у нових машинах застосують технологію прискореної діагностики для оптимізації роботи парку.

 




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: