Середа, 02 червня 2021 14:19

Варшава замовила партію інноваційних газових автобусів

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, польський виробник Solaris поставить до Варшави газові зчленовані автобуси

Столиця Польщі продовжує оновлювати свій автобусний парк - в основному за рахунок місцевого виробника пасажирської техніки, фірми Solaris. Пару років тому перевізник MZA вже закупив 54 нових зчленованих газових автобуси цієї марки.

Недавно було оголошено про нову поставку: до Варшави прийдуть ще 30 «гармошок» Urbino 18 CNG.

Автобуси нової партії технічно схожі на своїх попередників. Кожен такий довгий Urbino оснащується 400-сильним двигуном Cummins. Запасу газу в балонах сумарним об'ємом 1 700 літрів вистачає на півтисячі кілометрів пробігу.

У салоні такого автобуса встановлено 39 сидінь, а загальна пасажиромісткість становить 135 осіб. Всередині - системи відеоспостереження, екрани, USB-зарядки та інші елементи комфорту.

Цікаво, що всі автобуси в нову поставку отримають також і «алкогольний замок» - перед запуском двигуна водієві необхідно буде «дмухати в трубочку». Також через карантинні вимоги в нових автобусах польський перевізник відмовився від відкритого місця водія на користь окремої кабіни з перегородкою.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, ця поставка буде виконана до початку 2022 року. В подальших планах варшавського перевізника - повне виключення дизельних автобусів з парку до 2027 року і перехід на електробуси і газову техніку.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: