Четвер, 05 травня 2022 12:42

Scania та Cummins збудують 20 важких водневих вантажівок

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, компанія Scania спільно із моторобудівною фірмою Cummins на замовлення консорціуму HyTrucks збирається виготовити 20 важких вантажівок, обладнаних водневими паливними елементами.

Новинки будуть виготовлені на платформі існуючих батарейних електромобілів Scania. Але замість блоків АКБ транспортні засоби будуть оснащені паливними елементами Cummins. Постачання 20 H2-вантажівок заплановане на 2024 рік.

Scania не повідомила жодних подробиць про нові електромобілі. Але при цьому наголосила, що основною стратегією автовиробника залишається напрямок, пов'язаний із вантажівками на батарейному живленні.

Це, на думку шведів, пропонує клієнтам тривалішу безвідмовну роботу електротранспортних засобів та нижчі витрати на кілометр пробігу або на годину роботи.

Тим не менш, Scania не відвертається від побажань клієнтів, «в тому числі і щодо водню», - стверджує Фредрік Аллард, голова відділу електромобільності.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, минулого року Scania вже випустила свій перший водневий сміттєвоз на електроприводному шасі Scania P Hydrogen для данської комунальної компанії.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: