Четвер, 03 лютого 2022 12:46

В Китаї презентували електричний безпілотний автопоїзд

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, китайська компанія Baidu DeepWay презентувала проект електричного магістрального автопоїзда Xingtu

Над дизайном тягача та напівпричепа попрацювали фахівці відомого ательє Pininfarina. Машина отримала не лише ефектну зовнішність, але й відмінну аеродинаміку завдяки обтічним формам і закритим колесам - Cх дорівнює всього лише 0,35. І в цьому він перевершує електротягач Tesla Semi, у якого Сх становить 0,36.

Потужні тягові електромотори 49-тонного автопоїзда живлять батареї ємністю 450 кВт, що забезпечить запас ходу до 300 км. Зарядити останні можна за годину. Понад те, передбачена можливість швидкої заміни акумуляторів, на що потрібно лише 6 хвилин.

Всередині кабіни велика кількість сенсорних екранів. Найбільший з них проходить через всю передню панель, також дисплеї встановлені над лобовим склом і на передніх стійках – на останній передається зображення з камер, що замінюють зовнішні дзеркала.

Загалом на автопоїзді планується розмістити до 11 камер, один інфрачервоний детектор, а також лідар. Все це для роботи автопоїзда в безпілотному режимі третього рівня L3 (водій може відволіктися від керма на деякий час).

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, поки що автопоїзд Xingtu з дизайном від Pininfarina перебуває в статусі концепту, який може стати серійним вже в 2023 році. Фахівці Baidu DeepWay продовжать роботу над вантажівками з автономним керуванням, у тому числі й наступного, 4-го рівня, щоб зрештою вивести їх на ринок у 2024-2026 роках.

 




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: