П'ятниця, 14 січня 2022 10:49

В США представили масову електричну автономну вантажівку

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, каліфорнійський стартап Udelv представив електричну вантажівку Transporter, яка використовує безпілотну платформу Intel Mobileye.

Транспортний засіб призначений для автономної доставки замовлень у численні локації за один рейс. Транспортер здатний доставляти понад 900 кг вантажів, роблячи дорогою до 80 зупинок за рейс.

Технологію анонсували досить давно, а до 2028 року компанія планує випустити 50 000 вантажівок, комерційне застосування має розпочатися вже 2023 року.

Розроблена Intel платформа автономного керування Mobileye Drive використовує набір передових рішень - камери, лідари, радари та чіпсет EyeQ п'ятого покоління, розроблений дочірньою структурою Intel - Mobileye для безпілотного автотранспорту.

Модель використовує модульну систему uPod, що передбачає застосування вантажних капсул, що швидко замінюються. Транспорт здатний проїхати від 250 до 500 км залежно від ємності акумуляторів, що використовуються в тому чи іншому варіанті комплектації.

Управління розкладом, відстеженням та поверненням посилок може здійснюватися за допомогою мобільного додатка. За даними керівництва Udelv, модель Transporter створена для вирішення двох великих проблем сучасних комерційних автопарків – нестачі водіїв та необхідності електрифікації галузі.

Це вже третє покоління транспортних засобів Udelv – результат тривалих експериментів, тестування клієнтами та використання передових механічних, електричних та програмних розробок.

У 2018 році компанія дебютувала в Каліфорнії з автономними засобами доставки, що пересувалися дорогами загального користування. У результаті Udelv здійснила понад 20 000 доставок.

Вантажний простір uPod спеціально оптимізований для автономних доставок та використовує пропрієтарне програмне забезпечення для розумного завантаження та розвантаження, а також повернення товарів покупцями.

Механізм дозволяє здійснювати практично будь-які доставки - від товарів та продуктів до автозапчастин, електроніки і навіть ліків. Система застосовна для перевезень між бізнес-партнерами або доставкою звичайним покупцям.

Transporter має систему віддаленого моніторингу та управління, що дозволяє в режимі 24/7 надавати допомогу обчислювальному модулю uECU (Electronic Control Unit), що відповідає за виконання всіх функцій.

Місткість акумуляторів становить від 90 до 160 кВт·год. Швидка зарядка дозволяє додати 350 км за 45 хвилин. Максимальна швидкість - 70 км/год.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, численні компанії вже забронювали понад 1000 екземплярів Transporter, серед яких не лише великі бізнеси зі США та Європи, а й, наприклад, американські ВПС.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: