Четвер, 13 січня 2022 11:51

Рятувальники Києва отримали нові компактні пожежні автомобілі

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, столичні рятувальники отримали нові авто для гасіння пожеж у густонаселених районах Києва.

Ці спецавтомобілі мають невеликі габарити, але можуть перевозити понад 2 тонни рідини кожна. Також рятувальникам передали нове спорядження для екстреного реагування під час надзвичайних ситуацій.

Цю спецтехніку закупили за кошти цільової програми з переоснащення рятувальних служб Києва, яку місто ухвалило у 2020 році. Відтоді столиця виділила майже 45 мільйонів гривень на оновлення матеріально-технічної бази рятувальних служб Києва.

Загалом для КАРС «Київська служба порятунку» місто придбало 6 аварійно-рятувальних автомобілів а 1 командно-штабний автомобіль, для Київського гарнізону ДСНС – 16 одиниць техніки. Зокрема, пожежно-рятувальні й водолазні авто, телескопічні підіймачі, комплекти дихальних апаратів та іншу техніку і спорядження.

Командно-штабний автомобіль створений на базі IVECO Eurocargo 120-250 та оснащений фургонним кузовом із розсувними бічними стінками. При їх розсуванні в машині може вміститися до 10 працівників, а ширина її зростає із 2,55 м до 4,4 м.

Також командно-штабний автомобіль на базі IVECO Eurocargo 120-250 оснащений дизельним генератором та зовнішніми камерами, зображення із яких подається на монітор.

Своєю чергою три пожежні автоцистерни АЦ-2-30, встановлені на шасі  IVECO Daily 70C210 із турбодизельним двигуном, потужністю 210 к.с. Кабіна вміщає водія та шістьох пасажирів. Місткість цистерни для води досягає 2000 л, а ємності для піноутворювача – 180 л.

Також комплектація спецавтомобіля включає відеокамери, освітлювальну щоглу, захисні костюми, дихальні апарати, аварійно-рятувальний інструмент та переносний лафетний стовбур.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, окрім цього, київські рятувальники отримали автомобілі газодимозахисної служби на базі повнопривідних фургонів Ford Transit, оснащених двигунами потужністю 170 к.с.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: