Понеділок, 13 грудня 2021 10:46

Для участі в ралі Дакар створять повністю електричну вантажівку

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, компанії Allison і Team de Rooy розроблять повністю електричну вантажівку для ралі Дакар

Компанія Allison Transmission, провідний виробник силових установок і трансмісій, та команда de Rooy, багаторазовий переможець та представник інтересів бренду вантажівок IVECO на всесвітньо відомому ралі Дакар, оголосили про партнерську угоду з розробки електричної вантажівки для змагань з автоспорту.

Випробування планується розпочати на початку 2022 року на електричній вантажівці, оснащеній звичайною трансмісією Allison, напередодні дебюту змагання автомобіля на ралі Дакар в Саудівській Аравії в січні 2023 року.

Після завершення випробувань зі звичайною трансмісією повністю автоматична трансмісія Allison 4000 Series, оснащена вбудованим сповільнювачем для продовження терміну служби гальм і зниження вимог і витрат на технічне обслуговування, буде інтегрована в нову електричну вантажівку Team de Rooy.

В даному разі перевагою повністю автоматичних трансмісій Allison є запатентований компанією перетворювач крутного моменту, який збільшує потужність двигуна при запуску, значно покращуючи пускові характеристики, що призводить до підвищення продуктивності.

Це дозволить електричній вантажівці для ралі-рейдів Team de Rooy використовувати менший двигун приводу для оптимізації ефективності та ваги, звільнення місця та ваги для акумуляторів, а також для підвищення продуктивності при перетині піщаних дюн.

Крім того, демпфуючий ефект гідравлічної муфти в перетворювачі крутного моменту допомагає захистити приводний двигун вантажівки від ударних навантажень, пов'язаних з крутними силами в трансмісії.

Алгоритми самонавчання функції Allison Automatics постійно оптимізують двигун, його швидкість і рівень крутного моменту, підвищуючи ефективність і мінімізуючи споживання енергії в електродвигунах.

Нагадаємо, що трансмісія Allison 4-тисячної серії вже була інтегрована з електродвигуном у першій у світі важкій воднево-електричній вантажівці Hyundai XCIENT, виробництво та перші поставки клієнтам якої почалися в 2020 році.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, також цього року Allison представила останню інноваційну систему приводу TerraTran для світових ринків будівництва та гірничодобувної галузі, засновану на Allison 4000 Series і вперше інтегровану у всюдихідний автокран XCMG.

 




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: