Субота, 04 грудня 2021 10:47

На заводі Skoda почали працювати нові оригінальні електровантажівки

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, на заводі Skoda в чеському Млада-Болеславі розпочали роботу два електричні тягачі на базі MAN

«Зелені» електротягачі побудовані на основі техніки фірми MAN, адже цей виробник, як і сама Skoda, належить до глобального концерну Volkswagen. Однак кінцевим виробником цих вантажівок виявився не сам MAN, а невелика компанія Framo з Німеччини - вона й оснастила їх електроприводом.

Втім, технічної інформації про ці машини небагато. Так, відомо, що вони є саме внутрішньозаводським транспортом, оскільки обладнані батареями сумарною ємністю 200 кВт·год і здатні подолати на одній їхній зарядці до 80 км.

Поки що автопоїзди з електротягачами використовуються для різних потреб заводу, але в недалекому майбутньому їх оснастять спеціальними вкороченими напівпричепами, призначеними для перевезення літій-іонних батарей для легковиків.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, заявлено також, що використання цих двох тягачів дозволить заводу скоротити річні викиди вуглекислого газу на 60 тонн.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: