Четвер, 18 листопада 2021 10:54

Представили автодім із повним живленням від сонячних батарей

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, команда студентів Solar Team представила робочий прототип автобудинку з повним живленням від сонячних батарей

Студентський колектив команди Solar Team Технологічного університету Ейндховена розробили прототип автобудинку Stella Vita з фотоелектричними панелями на даху, які приводять у дію не лише двигун, а й весь функціонал автомобіля, перетворюючи його на житловий простір.

Прототип автобудинку Stella Vita вийшов цілком життєздатною концепцією і вирушив у польовий автопробіг завдовжки 3000 км. від Ейндховена в Нідерландах до Тарифи в Іспанії з живленням виключно від сонячної енергії, щоб довести життєздатність проекту.

Під час своєї європейської подорожі команда Solar Team представила свій прототип компаніям, університетам та установам.

Сонячні батареї будинку на колесах Stella Vita розташовані на даху. Коли автомобіль перебуває у нерухомому стані, загальна площа панелей може досягати 17,5 м2, що усуває необхідність у точках підзарядки і дає водіям свободу їхати будь-куди, не завдаючи шкоди навколишньому середовищу.

На дорозі Stella Vita може розвивати швидкість до 120 км/год завдяки своєму аеродинамічному дизайну та невеликій вазі 1700 кг. А завдяки літій-іонній батареї ємністю 60 кВтг, запас ходу автомобіля може досягати 600 км при повній зарядці і навіть досягати 730 км, якщо протягом усієї поїздки світить сонце.

Щоб повністю поповнити батареї енергією за допомогою сонячних панелей знадобиться час від 2 до 3 днів, коли Stella Vita перебуває без руху. Тому, щоб уникнути вимушеного простою на борту, передбачена вилка для підзарядки через класичний термінал, що швидше, аніж підзарядка від сонячної батареї.

Stella Vita також можна підключити до стандартних точок заряджання, що гарантує мобільність автобудинку за будь-яких погодних умов.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, у нерухомому стані мобільний дах Stella Vita піднімається, щоб звільнити більше місця всередині, а бічні її крила висуваються, подвоюючи площу поверхні сонячних панелей. В автомобілі передбачені кухня, телевізор, диван, душ і туалет, а також інформаційно-розважальна система.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: